Stegte sild med sellerisalat og rugbrød

Grad
Let
Pers.
2
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Sild: Fjern de værste ben fra sildene og klip finnerne af.
  2. Smør dem med sennep på kødsiden og drys med hakket estragon, salt og peber på kødsiden.
  3. Luk sildefileterne sammen, vend dem i rugmel og steg dem i olie og smør på en varm pande.
  4. De skal have moderat varme i 8-10 minutter i det hele (eller tjek forsigtigt og de er gennemtilberedte, ved at løfte op i den ene filet).
  5. Sellerisalat: Rør imens honning, citronsaft, citronskal, sennep og olivenolie.
  6. Skæl selleri og skær selleri og æble i tynde strimler.
  7. Snit porren i tynde skiver.
  8. Vend selleri, æble og porrer med dressingen. Krydr med salt.
  9. Anret sellerisalaten med lidt plukket estragon
  10. Servér straks stegte sild med sellerisalat og rugbrød.
  11. TIP: Hvis du ikke kan lide sild, så steg en anden fisk.
  12. Sildelage: Kom eddike og sukker i en kasserolle, sammen med peberkorn og korianderfrø og kog op til sukkeret er smeltet.
  13. Kom løg i og lad dem koge med i ca. 1 minut.
  14. Køl lagen af og kom stegte sild i lagen.
  15. Lad sildene trække natten over. Servér de stegte sild i lage med syltede løg.