Stegte syltede sild, stuvede kartofler med grov sennep og dild samt kålsalat med appelsin

16x9
Theis Brydegaards sild Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Pers.
4

Tilberedning

  1. Lagen koges op og køles herefter ned.
  2. Sild: 8 stk. sildefileter vendes i rugmel og steges i halvt olie og halvt smør på en medium varm pande. Krydr med salt og peber.
  3. Når sildefileterne er stegt så de stadig er saftige i midten, kommes de direkte fra panden over i den kolde lage. Når sildene alle er i lagen, trækker de i minimum et døgn (gerne længere)
  4. Når du skal servere sildene kan de enten serveres kolde, eller du kan lune dem forsigtigt i lagen de ligger i.
  5. Stuvede kartofler: Smelt smørret, tilsæt melet og pisk godt. Hæld mælken i opbagningen lidt ad gangen under stadig piskning. Lad saucen koge i ca. 10 min., pisk i saucen så den ikke klumper.
  6. Er saucen for tyk tilsættes lidt vand. Tilsæt kartoflerne i skiver, hakket dild, sennep og smag til med salt og peber.
  7. Dressing og salat: Vælg det kål som du bedst kan lide at spise råt. Skyl det godt og slyng herefter vandet fra. Lige før servering vendes kål/salat i vinaigrette og anrettes oven på retten.
  8. Alle ingredienserne til dressingen røres sammen og smages til med eddike og sukker efter smag. Tilsæt det fint hakkede skalotteløg.