Stuvet hvidkål og fiskefrikadeller

Grad
Let
Pers.
2
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Sæt vand over til kartofler i din elkedel.
  2. Skrub kartoflerne og kom dem i kogende, saltet vand. Kog dem møre under låg.
  3. Gem 300 g kogte kartofler i køleskabet til lørdag.
  4. Dræn vandet fra dem og vend dem med salt, lidt olivenolie og lidt hakket dild, inden servering.
  5. Stuvning: Snit imens kål og porre fint.
  6. Smelt smør i en gryde. Pisk mel i og pisk mælken i. Pisk jævningen i 1-2 minutter. Kom grønt i og lad dem simre i 10 minutter, under omrøring.
  7. Smag til med salt og hakket dild.
  8. Fiskefrikadeller: Kom løg i en foodprocessor og blend til det er grofthakket, imens grøntsagerne stuver.
  9. Kom fisk i og blend til den er groft hakket.
  10. Vend fløde og mel i. Rør til sidst ægget i og form farsen til frikadeller. Steg dem i olie på en varm pande.
  11. Servér fiskefrikadeller med stuvet kål og kogte kartofler. Giv citronbåde til.
  12. TIP: Vil du undgå stuvningen, kan du dampe kål og porre i en smule kogende, saltet vand. Dryppe dem godt af og vende dem med dild og citronsaft.