Svinekæber med æbler, kanel og kartoffelmos

Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 90 min

Tilberedning

  1. Brun svinekæberne i lidt olie i en stor, varm stegegryde.
  2. Skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i grove tegn.
  3. Tag svinekæberne op af gryden, når de er brunede, og brun herefter gulerødder og pastinakker.
  4. Tag 2/3 af grøntsagerne op af gryden, og læg dem til side.
  5. Skær løget i kvarte, og stik nelliker i ét af stykkerne.
  6. Kom løg og hvidløg i gryden med de resterende grøntsager. Brun kort, og kom svinekæberne med tilbage.
  7. Tilsæt æblemost, vand/hønsebouillon, timian og kanelstænger.
  8. Lad retten simre under låg i cirka 1 time, eller til kæberne er møre.
  9. Tag kæberne op, sigt saucen og kom det hele tilbage i gryden sammen med grøntsagerne, som blev lagt til side tidligere.
  10. Lad det simre under låg i 5-10 minutter, til grøntsagerne er møre, men ikke udkogte.
  11. Skær æblerne i både og porrerne i skiver, og tilsæt begge dele. Kog op.
  12. Smag til med smør, salt og peber, og servér retten toppet med timian og med mos til.
  13. Til mosen: Skræl kartofler og persillerødder, og skær dem i grove stykker.
  14. Kom kartofler, persillerødder og hvidløg i en gryde, dæk med usaltet vand, og kog det hele mørt under låg.
  15. Dræn vandet fra, og lad grøntsagerne dampe tørre under låg.
  16. Mos rødder og hvidløg med et piskeris eller en kartoffelmoser.
  17. Pisk mælk og smør i, og smag til med salt.