Svinekotelet med chips af svær og sauteret spinat

16x9
Svinekotelet med chips af svær og sauteret spinat Foto: TV 2
Pers.
4
Tid
50 min

Tilberedning

  1. KOTELETTER: Panden varmes op. Smøret smeltes til det bruner. Koteletterne steges ca. 4-5 minutter på alle sider. Også på fedtkanten og på bensiden.
  2. Efter stegning skal den hvile under klæde i 8-10 minutter. Den skal være rosa i midten. Skæres i tynde skiver og serveres straks.
  3. CHIPS AF SVÆR: Kog svær meget mør i en gryde med letsaltet vand. Hæld svær i en rist og si vandet fra. Blend herefter svær med en stavblender eller i en foodprocessor. Tilsæt evt. lidt vand og ca. en ½ tsk salt. Massen skal være lind.
  4. Tag en bageplade med bagepapir og spred massen ud på papiret i et fint tyndt lag. Bag chipsmassen til den er sprød over det hele. Ca. 30 minutter på 200 grader. Halvejs hældes fedtet, der løber fra, af bagepladen.
  5. Lad chipsene køle lidt af og bræk dem derefter i stykker og server ovenpå kotelleterne.
  6. SAUTERET SPINAT: Varm smørret i en gryde. Tag hvidløgsfed på en stegegaffel og tilsæt spinat til den brunede smør. Rør rundt med stegegaffel, mens du sauterer spinaten. Server straks!