Svinenyretapper med grønt

16x9
Svinenyretapper med grønt. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Pers.
4

Tilberedning

  1. NYRETAPPER: Varm en pande og smelt smøret.
  2. Steg nyretapperne hårdt i ca. 2-3 minutter på hver side.
  3. Krydder med groft salt og peber.
  4. Pak nyretapperne ind i et viskestykke eller madpapir og lad hvile i ca. 10-15 minutter.
  5. STEGT FENNIKEL OG BLADBEDER: Skær de groveste af toppene og del i 4-6 stykker.
  6. Fjern den hårde stilk fra bladbederne og skær bladene i mundrette stykker.
  7. Varm panden med fedt fra nyretapperne og steg fennikel over let varme til de er møre.
  8. Til sidst skrues der op for panden, og bederne svitses med til sidst.
  9. Krydder med salt og peber og tilsæt æbleeddiken.
  10. Skær nyretapperne i tynde skiver og server med det samme.
  11. HJERTESALAT: Rens svinehjertet og del det i 2-3 stykker.
  12. Varm panden med 1 spsk. smør og steg hjerterne med hård varme. De skal ca. have 3-4 minutter på hver side. De må gerne være rosa indeni.
  13. Til sidst tilsættes hvidløg, finthakket og skal fra citronen.
  14. Tag hjerterne af varmen og server straks.
  15. Smelt den resterende spsk. smør på panden og smag til med saft fra citronen samt salt og peber.
  16. Anret salaten i en dyb tallerken, skær hjerterne i tynde skiver og anret ovenpå. Hæld den lune ”dressing” fra panden hen over lige før servering.