Syndig snickerskage

16x9
Pers.
12
Tid
60 min + 40 min

Tilberedning

  1. Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.
  2. Pisk smør og sukrin gold sammen, til det er lyst og luftigt.
  3. Tilsæt herefter æggene et ad gangen, og bland godt.
  4. Tilsæt nu de resterende ingredienser til kagen på nær peanuts, og pisk, til du har en jævn dej.
  5. Fordel dejen i en springform på 24 cm, hvor bunden er beklædt med bagepapir, og siderne penslet med olie eller smurt med smør.
  6. Fordel peanuts oven på kagen.
  7. Bag i ca. 30-40 minutter, eller til kagen er gylden og gennembagt, og afkøl.
  8. Lav imens karamellen. Bland smør, sirup, sukrin gold og vaniljepulver i en kasserolle, og bring i kog.
  9. Lad simre i ca. 5 minutter ved omrøring.
  10. Tag af varmen, og tilsæt piskefløde. Pisk, når det bobler op.
  11. Drys xanthangummi i, og pisk godt for at få det opløst.
  12. Sæt tilbage på varmen, og lad simre i yderligere 1 minut.
  13. Fjern fra varmen, og pisk vandet i sammen med salt.
  14. Prik huller over hele overfladen på den afkølede kage med en gaffel eller et spyd, og fordel karamellen henover, så den flyder ned i hullerne.
  15. Smelt til sidst chokoladen sammen med smør eller kokosolie, og fordel det i et jævnt lag øverst.
  16. Lad chokoladen stivne, og server.