Taco med stegt flæsk

Grad
Let
Pers.
2
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. Bland de to slags mel sammen i en skål, og ælt vandet i, indtil dejen er samlet. Dæk skålen til og stil til side.
  2. Skær stegeflæsket i tern, læg det på en tallerken eller lignende, og drys det rigeligt med salt. Lad salt og flæsk stå og hygge sig i noget tid, inden det skal steges.
  3. Gør sovsen klar ved at smelte smørret, uden det tager farve, rør melet godt ud i smørret, og tilsæt lidt mælk ad gangen.
  4. Lad sovsen koge tyk hver gang, inden du tilsætter mere mælk, imens du sørger for hele tiden at piske godt rundt.
  5. Sovsen skal være lidt tyndere, end man ellers ville lave en persillesovs. Vent med at røre persillen i til lige før servering.
  6. Skræl rødbeden, skær den i tynde stænger, der er lidt tykkere end tændstikker men cirka lige så lange. Hak mynte og riv peberroden, men vent med at vende det sammen med rødbederne.
  7. I et tomt og renset syltetøjsglas eller lignende blandes dressingen. Først opløses salt med eddike, og derefter tilsættes olien og dressingen rystes sammen.
  8. Steg flæsket med tørrede chiliflager, indtil det er sprødt og lækkert. Imens flæsket steger, deler du tortilladejen i fire lige store klumper, og trykker dem ud til små og tynde pandekager. Bag dem på en pande, og hold dem lune i et viskestykke.
  9. Varm sovsen op til kogepunktet, og vend persillen i.
  10. Bland rødbederne med mynte, persillerod og dressing.
  11. Saml dine tacos med stegt flæsk i bunden, rygende varm persillesovs, rødbedestænger og hakket persille.