Taskekrabbe i thai-omelet

16x9
Taskekrabbe i thai-omelet. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
2
Tid
25 min + 40 min

Tilberedning

  1. KOGELAGE: Put taskekrabberne og de resterende ingredienser i en gryde og fyldes med vand så det dækkes.
  2. Vandet bringes i kog og koges i ca. 8-10 minutter.
  3. KRABBEBISQUE: Gulerødder, løg, citrongræs og limeblade steges af i en tykbundet suppegryde.
  4. Derefter tilsættes karrypasta og tomatpure som steges godt igennem.
  5. Der tilsættes 1,5 l kogevand og 1,5 l vand og bisquen får lov til at koge i 30 min.
  6. Herefter sigtes bisquen og reduceres til ca 30%. Eller indtil suppen har fået en tykkere konsisstens.
  7. Til sidst smages suppen til med syltet og revet frisk ingefær og lime.
  8. OMELET: Spidskålet skæres helt fint evt. på en mandolin og lægges i isvand.
  9. Urterne plukkes og lægges i isvand.
  10. En pande varmes godt op og der tilsættes olie.
  11. De sammenpiskede æg hældes på panden og når de har sat sig en smule tilsættes alt krabbekødet.
  12. Omeletten foldes stille og roligt sammen og når den er foldet tilsættes krabbebisquen og der skrues op på fuld styrke.
  13. Omeletten glaseres i bisquen og serveres på et fad.
  14. De sprøde urter og spidskålen vendes hurtigt sammen i en skål med limesaft, salt og en smule sesamolie.
  15. Retten drysses med hakkede jordnødder