Thailandsk tom khaa gai med kål og kuller

16x9
Thailandsk tom khaa gai med kål og kuller. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. SALTET KULLER: Få fiskehandleren til at soignere fiskefileten og befri den for ben.
  2. 1 time før den skal bruges i suppen, drysses den med saltet og trækker en time ved stuetemperatur. Herefter skæres den i tynde skiver og er nu klar til at komme i suppen.
  3. SUPPE: Bring hønsebouillon og kokosmælk i kog og smag til med salt og sukker.
  4. Knus citrongræs, skalotteløg, korianderrødder (køb dem hos din asiatiske købmand, eller brug stilkene fra et bundt koriander) og chili i en morter eller brug en blender til at gøre det. Dette kommes i suppen sammen med galangarod og limeblade.
  5. Lad dette simre i 5 minutter.
  6. Tilsæt nu østershatte, kuller, grøntkål og spidskål og lad dette simre i endnu 5 minutter.
  7. Tilsæt til sidst fiskesauce og lime.
  8. Når du smager suppen til skal du gå efter en god blanding af salt, surt og stærkt.
  9. Suppen er nu klar til at servere. Pynt med de ekstra chili og koriander.