Thanksgiving-inspirerende retter

16x9
Thanksgiving-inspirerende retter Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. Bagt græskar med burrata og salvie: Tænd ovnen på 200 grader og skyl græskarret grundigt og skær i både a ca. 1 cm tykkelse.
  2. Pil hvidløg og knus det med siden af en kniv. Kom olie udover græskarbådende og drys med salt, peber, hvidløg og salvieblade.
  3. Kom i ovnen og bag dem i 40 min ved 200 grader - eller indtil de er møre og gyldenbrune.
  4. Anret græskarret på et fad og bræk eller skær burrattaen i små stykker og kom udover de varme græskar. Kom lidt citronsaft og citronskal udover.
  5. Dampet grønkål med søde kartofler, valnødder og tranebærsauce: Tænd ovnen på 200 grader. Skræl de søde kartofler og skær dem i lange stave. Kom olie, salt og peber udover. Bag dem ved 200 grader i 40 minutter eller indtil de er gyldenbrune og sprøde.
  6. Skyl de friske tranebær og kom i en lille gryde med sukker og vand. Kog ind til en sammenhængende kompot konsistens. Køl ned.
  7. Skyl grønkålen og fjern stokken. Kom lidt salt og fløde i en gryde sammen med grønkål. Varm op med låg på til fløden begynder at koge. Grønkålen skal være mørt, men stadig have lidt bid. Smag til med salt og peber.
  8. Rist valnødderne på en tørpande indtil de er gyldenbrune og sprøde.
  9. Anret grønkålet på et fad sammen med de søde kartofler og de ristede valnødder - server tranebærsaucen ved siden.
  10. Kartoffelmos med vesterhavsost, brunet smør og trøffelolie: Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog i usaltet vand indtil de er møre.
  11. I mellemtiden: kom halvdelen af smørret i en lille gryde og varm op til det begynder at brune af - pisk jævnligt til det begynder at bruse op. Si smørret i en fin si og stil til side.
  12. Hæl vandet fra kartoflerne og kom tilbage i en gryde - lad dem dampe lidt af. Kom mælk, frisk smør, peber og salt i og mos kartoflerne til en sammenhængende konsistens. Smag til med salt.
  13. Server kartoffelmosen med revet ost, trøffelolie og brunet smør på toppen.
  14. Råsyltede tranebær: Bland sukker og tranebær i et syltetøjsglas eller anden lufttæt beholder og kom på køl natten over.
  15. Sweet potato fries: Rens de søde kartofler grundigt - skræl dem hvis nødvendigt for at undgå jordrester.
  16. Skær de søde kartofler i tynde stænger.
  17. Varm olien op til ca. 180 grader og fritér de søde kartofler lidt af gangen - de skal være gyldne og sprøde.
  18. Kom de søde kartofler på køkkenrulle og drys med flagesalt.