To retter til fire personer for under 50 kr.

16x9
To retter til fire personer for under 50 kroner. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4

Tilberedning

  1. Fyldig hvidkålssuppe med kartofler, smilende æg og persilleolie: Skræl løg og hvidløg og steg det i olivenolie i en stor gryde ved middelvarme i 4-5 minutter.
  2. Tilsæt fennikelfrø og lad dem stege med i 3-4 minutter.
  3. Imens skrælles kartoflerne som skæres i små tern og kommes i gryden.
  4. Hæld ca. 1,5 liter vand i gryden og tilsæt bouillonterningerne.
  5. Bring gryden i kog og snit imens hvidkål helt fint og kom det i gryden.
  6. Skru ned for varmen og lad suppen stå og simre ved svag varme i ca. 15-20 minutter.
  7. Imens kommes æggene i en gryde og dækkes med vand. Bring vandet til kogepunktet og kog herefter æggene i 7 minutter.
  8. Når æggene er kogt færdige kommes de i iskoldt vand for at stoppe kogningen.
  9. Skyl nu persille og blend det med den smagsneutrale olie og smag olien til med citronsaft, salt og peber.
  10. Når suppen er kogt færdig smages den til med salt og peber.
  11. Halvér ægget og server det nu i suppen med den smilende side opad og fordel lidt persilleolie og brøndkarse i skålene.
  12. Pasta med spinat, hvidløg og pocheret æg: Start med at sætte en lille gryde fyldt med vand og 1 spsk. eddike til at koge.
  13. Imens skrælles hvidløg og skæres i tynde skiver, som steges gyldent i olivenolie ved middel varme på en pande.
  14. Når hvidløget er gyldent tilsættes spinaten.
  15. Lad spinaten stege med i 8-10 minutter indtil at den er helt blød.
  16. Tag nu en lille kasserolle med vand og bring den til lige under kogepunktet. Gerne omkring 85-90 grader. Det kan være svært at vurdere, men det vigtigste er at vandet ikke bulderkoger, men kun er rigtig varmt.
  17. Tilsæt eddike i vandet og slå et æg ud i en lille skål eller kop.
  18. Med et piskeris eller en ske laves nu cirkulere bevægelser i vandet og ægget hældes i. Bevægelsen i vandet skal nu vikle ægget rundt om sig selv imens det tilbereder. Hvis det er første gang du pocherer æg anbefales det kun at lave ét æg ad gangen.
  19. Når ægget har pocheret i ca. 3 minutter tages det op og lægges kort (30-40 sekunder) i helt koldt vand for at stoppe kogningen. Læg herefter ægget på lidt køkkenrulle indtil servering.
  20. Imens sætter du en ny gryde med vand og rigeligt salt over til at koge pastaen i.
  21. Når vandet koger koges pastaen som anvist på pakken.
  22. Dræn pastaen og bland den med spinat, hvidløg og saften og skal fra 1/2 citron.
  23. Smag det hele til med salt og peber og server med det pocherede æg på toppen.