To slags pandekager på Pandekagedagen 2019

16x9
To slags pandekager på Pandekagedagen 2019 Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark

Tilberedning

  1. Amerikanske fluffy pandekager: I en mellem skål blander du mel, bagepulver, natron og salt, sæt til side.
  2. I en lille skål pisker du, kærnemælk, æg, smeltet smør, vanilje ekstrakt og græsk yoghurt, når det er pisket hælder du det op i dine tørre ingredienser, og pisker til det lige akkurat er blandet, ikke overpiske.
  3. Lad dejen stå i et par minutter mens du varmer din pande op.
  4. Smelt en klat smør på panden og sæt den på medium varme, når smørret er smeltet, tørrer du panden af med køkkenrulle. Så scooper du dejen ned, ca. 2 spsk per pandekage, lad den stege, til du kan se der dannes bobler på toppen, vend den forsigtigt, så du ikke slår luften ud af den. Ca 1-2 min på hver side.
  5. Klassiske pandekager: I en skål pisker du mel, sukker, vanilje pulver, kardemomme, salt og mælk, tilsæt æggene et ad gangen mens du pisker.
  6. Når det hele er blandet, lader du dejen hvile i 10 minutter.
  7. Du kan varme din pande imens, på medium varme. Smelt en spsk smør og hæld lidt dej ud på panden og roter til det dækker hele panden, og steg 1-2 min. på hver side.