Torsk med Gudhjemmedyppa

16x9
Torsk med Gudhjemmedyppa Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. Torsken skæres tyndt ud og gives lidt fint salt på alle flagerne.
  2. Bacon steges, dryppes for fedt og hakkes.
  3. Dyppa: Dijonsennep, æbleddike, salt og peber røres sammen i en skål. Hæld forsigtigt olien i, så det hele samler sig.
  4. Syltet bananskalotteløg: Skalotteløgene skrælles og skæres i 2 cm tykke ringe.
  5. Eddike, vand og sukker koges op. Herefter hældes lagen varm over skalotteløgene. Lad dem trække 1 time.
  6. Urterne og frissésalaten skyldes.
  7. Anretning: Torsken lægges op som carpaccio. Vinaigretten smørers ud over torsken i et tyndt lag. Skalotteløgne lægges pænt på, hvorefter retten pyntes med alle urterne.