Tre forskellige slags daal

16x9
Tre forskellige slags daal. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Daal med gurkemeje: Pil løg og hvidløg og skræl gurkemejen. Blend det hele med karry, tørret gurkemeje og olie til en fin pasta.
  2. Skræl de søde kartofler og skær i tern a ca. 2x2 cm.
  3. Steg pastaen af i en gryde ved medium varme sammen med de søde kartofler. Det skal brunes let af.
  4. Kom kokosmælk, vand, salt og linser i gryden og kog i ca. 20 minutter - eller indtil du har en sammenhængende konsistens og linserne er kogt.
  5. Tag daalen af blusset og smag til med salt, peber og citronsaft.
  6. Serveres med chutney, peanuts og finthakket purløg.
  7. Daal med grønne puy linser, kokosmælk og spinat: Pil løg og hvidløg og blend i en food processor med olie til en fin pasta.
  8. Steg løg og hvidløg af sammen med den grønne karry pasta i en gryde ved medium varme. Det skal brunes let af.
  9. Kom kokosmælk, vand, salt og linser i gryden og kog i ca. 40 minutter - eller indtil du har en sammenhængende konsistens og linserne er kogt, men stadig har lidt bid.
  10. Rør spinat i og kog videre i et par minutter. Tag daalen af blusset og smag til med salt, peber og citronsaft.
  11. Serveres med cashewnødder, frisk chili og kokosflager.
  12. Daal med tomat, skyr og koriander: Pil løg og hvidløg og skræl ingefæren. Blend det hele med karry, olie og frisk chili.
  13. Skræl de søde kartofler og skær i tern a ca. 2x2 cm.
  14. Steg pastaen af i en gryde ved medium varme.
  15. Kom kokosmælk, hakkede tomater, limeblade, vand, salt og linser i gryden og kog i ca. 20 minutter - eller indtil du har en sammenhængende konsistens og linserne er kogt. Kom gulerødderne i helt til sidst og kog videre i 5 minutter. 5: Tag daalen af blusset og smag til med salt, peber og citronsaft.
  16. Serveret med cherrytomater, skyr, koriander og saltede mandler.
  17. Æblechutney: Skær æblerne i tern, hak løg, hvidløg og ingefær i fine tern.
  18. Varm en gryde op med sukker indtil det bliver flydende og karameliseret. Pas på, det brænder meget nemt på!
  19. Kom løg, hvidløg og ingefær i gryden og steg det af i karamelmassen ved lav varme.
  20. Kom kanel, rosiner og æbleeddike i gryden og kog det ind til en chutneykonsistens - smag til med sukker.
  21. Kom chutneyen på et skoldet syltetøjsglas og opbevar køligt.