Vegetarisk samosa med kartofler, ærter og koriander

16x9
Vegetarisk samosa med kartofler, ærter og koriander Foto: TV 2
Grad
Mellem
Tid
20 min + 60 min

Tilberedning

  1. VEGETARISK SAMOSA: Skræl og hak løg og hvidløg fint, og varm en pande op til middelvarme med olivenolie. Steg dem i ca. 4-5 min, til de er godt gyldne. Tilsæt chiliflager, spidskommen og stødt koriander og steg det sammen i 2-3 min.
  2. Skær kartofler i små tern, og steg dem med på panden i 5-6 min. Tilsæt de frosne ærter, og sørg for at blande det hele godt sammen i 3-4 min. Tilsæt gurkemeje, og vend det hele godt sammen igen, og hæld blandingen over i en skål til afkøling.
  3. Hak friske koriander fint, og kom i skålen. Med en kartoffelmoser, grydeske eller andet moses blandingen godt sammen i skålen til en grov mos. Smag mosen til med rigeligt salt og peber. Sæt til side.
  4. Pak filodej ud, og skær lange bånd med en bredde på ca. 10 cm. Læg båndene med den korte side længst væk fra dig selv. Læg ca. 1 spsk. af fyldet på den øverste tredjedel. Fold det øverste højre hjørne ned langs den venstre kant, så der dannes en trekant. Tag nu fat i det øverste venstre hjørne, og fold det lige ned langs kanten, så du har trekanten ned mod dig selv. Tag nu fat i det venstre hjørne, og fold det over mod bunden af den højre kant, så der lige er en lille flap dej tilovers.
  5. Bland mel med en lille smule vand, så du får en tyk klister. Smør den sidste overskydende del af filodejen med lidt klister, og luk samosaen til. Gentag med resten af fyldet og filodejen, så du får 10 flotte samosaer.
  6. Varm olie op i en gryde, den skal være så varm, at samosaerne syder, når de rammer olien. Fritér samosaer af flere hold i ca. 3-4 min., til de er helt gyldne, og læg dem herefter på fedtsugende papir.
  7. Servér samosaer evt. med lidt sød chilisauce.