Vietnamesiske frikadeller med nudler

16x9
Vietnamesiske frikadeller. Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Frikadeller: Skyl, og pil løgene. Hak begge slags løg fint. Bland farsen med alle ingredienserne, og lad det trække i 1 time.
  2. Form dem som kødboller på størrelse med en frikadelle, og tryk dem flade. Lav, til der ikke er mere fars tilbage.
  3. Steg kødbollerne på en pande eller på grillen.
  4. Fiskedipsauce: : Kog vand, eddike og sukker op, og lad det køle af.
  5. Tilsæt fiskesaucen. Skræl og hak hvidløg og chili fint. Bland hvidløg, chili, limesaft i, og lad saucen hvile i ca. 10 minutter før servering.
  6. Risnudelsalat: Læg nudlerne i vand i ca. 20 minutter.
  7. Bring en gryde med vand i kog, og kog nudlerne i ca. 10 sekunder. Hæld vandet fra, og skyl hurtigt nudlerne under den kolde hane. Lad dem dryppe godt af.
  8. Skyl urterne og agurk. Skær forårsløg i stykker a 3 cm. Halver den hvide ende på langs. Skær agurken i lange strimler.
  9. Fordel nudlerne i fire dybe tallerkener eller skåle. Fordel forårsløg og agurk, og pluk urter over. Læg kødbollerne på og server. Ved bordet øser gæsten selv fiske dip sauce over.