Vintersuppe på kalvehaler og kalvekæber samt masser af grøntsager og kål

16x9
Pers.
4

Tilberedning

  1. Suppe: Gnid kalvehaler og kæber i olie og krydr godt med salt og peber. Kom kødet op i en bradepande og brun det hele godt af i ovnen i ca. 20 minutter ved 230 grader.
  2. Kom kødet op i en gryde. Hæld rødvinen op i bradepanden og brug en palet til at skrabe alt det karamelliserede der har sat i bunden. Hæld det hele op i gryden hvor kødet er.
  3. Dæk med vand og tilsæt krydderposen. Kog det hele op og vær flittig med at skumme alle urenheder og skum af suppen mens den koger op.
  4. Når suppen koger, skrues der ned på middelvarme og suppen simrer i ca. 3 timer indtil kødet er helt mørt.
  5. Sigt kødet fra suppen og lad det køle lidt ned. Imens sigtes suppen gennem et klæde og koges herefter ned til den smager godt og kraftigt. Smag herefter til med salt, peber og Portvin/Madeira.
  6. Kødet plukkes fra kalvehalerne og kæberne skæres i mindre stykke og tilsættes nu suppen.
  7. Fyld til suppen: Alle grøntsagerne skæres i små pæne stykker og sorteres møre i smørret. Smag til med salt, peber, tomatpure samt det friskpressede hvidløg. Dette tilsættes suppen
  8. Pynt til suppen: Når suppen er anrettet enten i tallerkener eller i en suppeterrine, drysses den med pynten og serveres brandvarm med brød til.