Mince Pies

16x9
Grad
Let
Pers.
2

Tilberedning

Sød tærtebund:
Sigt mel og flormelis i en skål, tilsæt smør tern og smulder det hele sammen til en krymmel.

Pisk æg og mælk sammen og tilsæt til mel og smør blandingen.

Ælt dejen lige til den samler sig – du må ikke ælte mere end højst nødvendig, da dejen eller bliver sej og ikke nær så sprød ved bagning.

Del dejen i to portioner og film hver klump. Læg dem på køl i 1 time.

På en let melet overflade rulles dejen ud til 3 mm tykkelse og stikkes ud med en ringform eller et stort glas.

Smør og mel en muffinform, eller små tærteforme og pres forsigtigt den udstukkede cirkel ned heri.

Den udrullede dej hviler 30 minutter på køl.

Saml dejresterne og ælt dem hurtigt sammen, rul dem ud til 2 mm tykkelse og stik ud med stjerne/hjerteform.

Fyld tærtebundede halvt op med mince.

Pensel den udstukkede stjerne med pisket æg og læg låget på tærterne.

Bag i forvarmet ovn ved 180*c i 20-25 minutter indtil tærterne er flotte og gyldne.

Køl ned og drys flormelis på toppen.

Mince meat grundopskrift (uden kød):
Alle ingredienser blandes i en gryde og tilberedes ved mellem varme under omrøring til det bobler.

Gryden tages af varmen og køles ned til stuetemperatur, tilsæt rom og rør igennem. Lad blandingen trække.

Du kan med fordel lave en stor portion og opbevare på køl, til brug senere.

Æble og kvæde mince:
Alle ingredienserne koges op langsomt ved lav varme og simrer i 10 minutter.

Køles ned inden brug.

Tærterne kan spises som julesnacks, lun dessert med vaniljeis eller til ost.

Mince fyldet er også lækkert alene til osteserveringer – så lav rigeligt når du nu er gang.