Her er de forårstegn danskerne deler på nettet

16x9

’Naturen LIVE - forårskuller’ er i fuld gang, og danskerne deler flittigt deres naturoplevelser og -iagttagelser på de sociale medier. Her kan du se, hvordan du selv bidrager til det digitale Danmarkskort.

Er der en rævegrav i din baghave? Har du set en fuglerede med sultne unger? Ved du, hvor der gemmer sig et andet spændende dyr i naturen? Eller har du spottet en ualmindelig smuk solnedgang?

Så tag et billede med din smartphone, og del det på Facebook, Instagram eller Twitter via hashtagget #naturenlive eller på TV 2 FRIs Facebook-side.

På den måde kan du sætte dit aftryk på foråret - og samtidig på det digitale landkort, som TV 2 FRI nu lancerer. Her kan du se dine egne og andres naturopslag på de sociale medier helt ned til de enkelte regioner i landet.

I skrivende stund har 760 personer bidraget til kortet, som også bliver brugt i ’Naturen LIVE - forårskuller’s direkte udsendelser, der bliver sendt henholdsvis 20. maj, 27. maj og 3. juni på TV 2 FRI. Her vil udvalgte opslag og billeder blive fremhævet.

Sådan kommer dit billede med på kortet
Hvis du vil sikre dig, at dine egne forårsoplevelser kommer med på ’Naturen LIVE’-kortet, skal du blot bruge hashtagget #naturenlive samt din geografiske placering i en offentlig besked på Facebook, Instagram eller Twitter.

Facebook:
Når du har skrevet din tekst og/eller uploadet dit billede på din egen Facebook-profil, skal du klikke på ikonet med de to sorte silhuetter nederst til venstre for ’Slå op’. Har du en privat profil, er funktionen automatisk indstillet til ’Venner’. Klik på pilen, og vælg ’Offentligt’, inden du slår dit ’Naturen LIVE’-relaterede indhold op. Husk også at klikke på knappenålsikonet, og angiv, hvor du befinder dig henne.

Instagram:
Har du en offentlig profil, skal du blot dele dit billede, som du plejer. Husk dog at oplyse din placering ved at klikke på ’Navngiv denne placering’, inden du lægger billedet op.

Er din konto privat, betyder det, at det kun er de personer, du har godkendt som følgere, der kan se dine billeder. Vil du dele et ’Naturen LIVE’-billede, skal du således ændre dine kontoindstillinger, så den bliver offentlig. Det gør du ved at klikke slå ’Opslag er private’ fra under ’Rediger din profil’.

Twitter:
Som udgangspunkt er alle tweets offentlige, og derfor skal du blot huske at hashtagge dit tweet med #naturenlive, og slå tweet-lokalitet til via ikonet nederst til venstre.

Du kan se 'Naturen LIVE'-kortet her.

'Forårskuller' på Facebook

'Naturen LIVE - forårskuller' er i fuld gang. Du kan tage del i samtalen om foråret på TV 2 FRIs Facebook-side. Husk at hashtagge dine opslag med #naturenlive

Sådan sender du dit bidrag ind

  • Lav videooptagelser, eller tag billeder af din have, der springer ud, rævegrave, dyrehuler, fuglereder med aktivitet eller andet, der står i forårets tegn
  • Send dit bidrag ind ved at skrive en mail til foraar@tv2.dk eller via TV 2 FRIs Facebook-side