Rapport: Her gider danskerne ikke rejse til

16x9

Danskernes ferievaner lader til at være meget faste, viser ny rapport

Vil du helst på ferie under sydens sol?

Så er du ikke den eneste, for en rundspørge blandt 100 danskere viser, at Sydeuropa er det foretrukne rejsemål.

Det er trendbureauet Stargate, der har lavet undersøgelsen, og den viser med al tydelighed, at der ét helt bestemt sted, danskerne ikke gider rejse til.

Husk, at du kan stemme på Facebook om, hvor din rejse skulle gå til, hvis du vandt i Lotto her.

Og vinderen er…
Trendbureauret har spurgt kvinder og mænd i alderen 30-50 år om, hvor de sidst var på ferie, hvor de gerne vil hen næste gang, og hvor rejsen skulle gå til, hvis de vandt i Lotto.

Ved samtlige spørgsmål er der ingen overhovedet i undersøgelsen, der har sat kryds ved Østeuropa, og det undrer ikke rejseekspert Ole Stouby.

Han forklarer, at når markedet for Østeuropa ikke er så populært, så giver det dyrere priser for forbrugerne, og det er en stor del af forklaringen.

_ Rejser til Østeuropa er mindre populære, og typisk de rejser, hvor man tager af sted på egen hånd.

_ De traditionelle charterrejser går sydpå som eksempelvis Spanien, Tyrkiet og Grækenland, og når selskaberne ikke har charter til Østeuropa, så bliver de typisk dyrere, siger han til tv2.dk

Vil hellere til Paris end Warszawa
Selvom rigtig mange af de Østeuropæiske lande byder på meget interessant arkitektur, historie og billig mad og logi, så ville Ole Stouby da også selv vælge noget andet.

_ Uden at jeg ved noget om Warszawa, så ville jeg nok hellere selv til Paris. Danskerne er nok ikke så meget anderledes end for eksempel svenskere og nordmænd.

_ Man går efter det billigste og nemmeste i forhold til rejsetid. Og så er Østeuropa bare ikke det samme som Sydeuropa, hvor standarden generelt er bedre, siger Ole Stouby.

Han peger også på, at Østeuropa måske har et misforstået image, der gør, at det ikke føles som et sikkert sted at rejse i forhold til de populære solferier.

Hvis du vandt i Lotto hvor ville du hen?  
Undersøgelsen om danskernes rejseønsker viser desuden, at der er en tendens til hos både mænd og kvinder, at Sydeuropa bliver skrottet, hvis lottogevinsten går hjem.

Her er det de lidt større rejser til Asien, USA, Sydamerika, Canada, Australien, New Zealand og jordomrejser, der trækker.

Hvor vil du gerne rejse hen, hvis du vandt i Lotto? Gå ind vores Facebook side her og giv dit bud.