Top 10: Disse byer skal du besøge i 2016

16x9
Rom og Rotterdam er nogle af de europæiske byer, der er med på listen. Foto: NORDICFOTOS/AP / NORDICFOTOS/AP

Lonely Planets rejseeksperter har kåret de ti byer i verden, som de mener, fortjener et besøg i 2016.

Der gemmer sig både ukendte perler og mere velkendte turistmagneter på top 10-listen over de storbyer, som Lonely Planet har kåret som de bedste rejsedestinationer i 2016.

Rom har blandt andet fået en tur på listen, fordi byen er blevet restaureret, mens Mumbai er med på grund af dens udvikling.

Dyk ned i listen fra Lonely Planet og find ud af, hvor din næste ferie skal gå til.

Top 10: Disse byer skal du besøge i 2016

Kotor, Montenegro

Kotor består af 19.000 indbyggere. Foto: Google Streetview
Byen ligger smukt klemt inde mellem bjerge lige ned til en fjord. Foruden byens skønhed byder den på autentisk stemning med lokal mad med undertoner fra Balkan, og rundt omkring på caféerne sidder de lokale og drikker kaffe. Byen skal besøges nu, inden mainstream-turisterne får øjnene op for den.

Quito, Ecuador

Det historiske centrum i Quito Foto: Google Streetview
Quito er Ecuadors hovedstad og er tilbage fra kolonitiden, hvilket tydeligt ses i byens centrum. Byen er meget nem at komme rundt i, for selvom den bærer præg af fordums tid, er byen infrastruktur topmoderne.

Dublin, Irland

Guinness er Dublins stolthed. Foto: Visum
I Dublin er befolkningen meget ung, hvilket smitter af på stemningen i byen, som er optimistisk og kreativ. Derudover er Budblin et besøg værd, hvis du er til Guinness-øl, folkemusik og kulturelle oplevelser.

George Town, Malaysia

George Town er den største by i det nordlige Malaysia. Foto: Google Streetview
Denne gamle asiatiske storby er på UNESCOS bevaringsliste på grund af dens historie, men samtidig er den også en moderne storby med streetart, udstillinger med avantgarde-kunst, musik og dans.

Rotterdam, Holland

Havnebyen er kendt for sin arkitektur. Foto: NORDICPHOTOS
Rotterdam blev fuldstændig tæppebombet under 2. verdenskrig, men byen er blevet bygget op af dygtige arkitekter, så for arkitektoniske nørder er byen utrolig spændende. I 2016 har byen også et nyt stort museum om Rotterdam på vej, hvilket placerer den på listen i år.

Mumbai, Indien

Mumbai er scene for mange Bollywood-film. Foto: Scanpix Denmark
Udover at Mumbai er fascinerende på grund af de mange mennesker i farvestrålende gevandter, er byen centrum for alt, hvad der lige nu sker i Indien inden for film, finans og mode. Mumbai har desuden en imponerende skyline.

Fremantle, Australien

Fremantle er en lille by i det vestlige Australien, Foto: Google Streetview
I denne havneby hersker der en meget fri ånd. Byen emmer af livemusik, hipsterbarer, hotelbutikker og bryggerier, hvor de unge studerende i byen hænger. Byen er med på grund af stemningen.

Manchester, England

Manchester er især et velbesøgt sted af fodboldfans. Foto: AP
Manchester er mest kendt for sin industri og fodboldhold. Men byen er meget andet, for den britiske regering har netop valgt at sætte et stort beløb af til en kunstfestival. Sideløbende med det åbner en masse nye gallerier.

Nashville, USA

Nashville er lidt af et mekka, hvis man er til countrymusik. Foto: Google Streetview
Byen er kendt for sin musik, og countryen er da også stadig sjælen i byen. Men der er også kommet folk til byen, som udvider byens industrier inden for især tech, hvilket smitter af på stemningen i byen - nu er der både musik og moderne storbyliv.

Rom, Italien

Colosseum er i sin fineste stand netop nu, Foto: AP
En god gammel kending på listen er den italienske hovedstad. Rom er med på listen, fordi mange af de gamle attraktioner er blevet restaureret - både Trevi-fontænen og Colosseum. Rom er især blevet in, efter byen dannede rammen om 'Ben Hur' og 'Spectre'.