Oplev det, før det er for sent: Kåret som verdens bedste rejsedestination

Har du endnu sommerferien til gode? Og ved du ikke, hvor du skal rejse hen? Så kunne en dykkerferie til Great Barrier Reef være et bud.

Verdens største koralrev, Great Barrier Reef, er løbet med førstepladsen på en Top-25 liste over de bedste rejsedestinationer i verden.

Perlen af koralrev- og -øer gemmer sig ud for den nordlige del af Australiens østkyst. Her findes mere end 2600 enkelte rev samt 300 øer, der strækker sig i et 2000 km langt bånd. Revet er opbygget i løbet af de sidste 8000 år.

En mand snorkler i området 'Coral Gardens' nær Lady Elliot Island ved Great Barrier Reef. Billedet er fra den 11. juni 2015.
En mand snorkler i området 'Coral Gardens' nær Lady Elliot Island ved Great Barrier Reef. Billedet er fra den 11. juni 2015. Foto: David Gray / Scanpix

Kilden bag kåringen er U.S. News & World Report’s 2016-17. Mediet har analyseret mere end 250 destinationer og brugt en metode, hvor de kombinerer ekspertanalyser og meninger fra rejsende. 

Rejseredaktør Erin Shields fra U.S. News udtaler til CNN, at en tur til Great Barrier Reef er en type ferie, man kun oplever én gang i livet. Det triste er dog, at korallerne lider.

- Koralrevet har været i nyhederne på det seneste på grund af koralblegning. Som rejsende bør man se det snart, da der måske ikke er særlig meget tilbage, siger Erin Shields til CNN.

Korallerne farvestråler ikke længere

På trods af at Great Barrier Reef i 1981 blev optaget på UNESCO's Verdensarvsliste over verdens vigtigste fredede områder, så er koralrevet ifølge WWF i store vanskeligheder. Mange af de ellers farvestrålende koraller har mistet deres farve og er i stedet blevet hvide og afblegede. Det er sket på grund af klimaforandringerne.

Forskere står bag et nyt forsøg, der måske kan redde korallerne. Det går ud på at gensplejse modstandsdygtige koraller for forhåbentligt at kunne vende udviklingen. Læs mere her.

Revet består af forskelligartede revtyper, der er grupperet i tre langstrakte regioner. Dyrelivet her er rigt med flere end 4000 arter af havsnegle og konkylier. I perioder, bliver revene angrebet af en hårdfør søstjerne (tornekronesøsolen, red.), der fortærer store dele af den levende koral og lægger store områder øde. Denne proces er sandsynligvis et led i revenes naturlige cyklus.

Få gode rejseråd, hvis du skal besøge Great Barrier Reef, her.

En lille del af Great Barrier Reef set fra luften. Her ud fra Whitsunday Islands kyst. Koralrevet er så stort, at astronauter kan se det fra rummet. Billedet er fra den 20. november 2014.
En lille del af Great Barrier Reef set fra luften. Her ud fra Whitsunday Islands kyst. Koralrevet er så stort, at astronauter kan se det fra rummet. Billedet er fra den 20. november 2014. Foto: Sarah Lai / Scanpix

Top-10-rejsedestinationer

1. Great Barrier Reef, Australien

2. Paris, Frankrig

3. Bora Bora, Fransk Polynesien

4. Firenze, Italien

5. Tokyo, Japan

6. Cusco, Peru

7. London, England

8. Rom, Italien

9. New York

10. Maui, Hawaii

Se hele listen her – med de i alt 25 rejsedestinationer. 

På tredjepladsen ligger Bora Bora i Fransk Polynesien. I videoen herunder kan du se droneoptagelser fra flere af øerne i det sydøstlige Stillehav, herunder Bora Bora: