Forsøgte at redde sin ven: Nu er babyelefant blevet en internetsensation

En babyelefant så sin bedste ven Darrick i nød og tog affære. Videoen af episoden er på blot en uge blevet set godt fire millioner gange.

Babyelefanten Kham Lha holder meget af den mand, der sidste år reddede ham fra et liv med turistridning og cirkus - i hvert fald hvis man skal tro de billeder, som er blevet set godt fire millioner gange den forgangne uge

I videoen i toppen af artiklen kan man se Kham Lha styrte ud i vandet og hen til Darrick Thomsen - medstifter af elefantreservatet Elephant Nature Park - der ligger og plasker rundt i en flod i Chiang Mai i Thailand. Darrick Thomsen er ikke i livsfare, men det ved elefantbabyen ikke, og der går derfor ikke mange sekunder, før Kham Lha er fremme.

Hun stiller sig beskyttende over sin ven, som smiler bredt og krammer elefantens ene ben. 

Babyelefanten Kham Lha og hendes bedste ven Darrick Thomsen.
Babyelefanten Kham Lha og hendes bedste ven Darrick Thomsen. Foto: Save Elephant Foundation

En del af flokken

Darrick Thomsen var med, da den nu fem år gamle elefantbaby og hendes mor Bai Teoy blev reddet i juni 2015. Det fortæller en talsmand for Save Elephant Foundation, der står bag Elephant Nature Park, til TV 2. 

- Darrick brugte tid sammen med Kham Lha for at hele hende mentalt og vise sin kærlighed til hende. Der gik ikke lang tid før de fik et stærkt bånd, og nu beskytter hun ham, som var han en del af elefantflokken.

Se Kham Lha og Darrick Thomsen gå 'hånd i hånd' i videoen herunder. 

Ridning forbudt 

Elefantridning har været en stor del af thailansk turisme i mange år. Men en stigende kritik af elefantridning har de seneste år fået mere end 100 rejseselskaber verden over til helt at lade være med at tilbyde det til deres gæster.

Ifølge Gitte Buchhave fra Animal Protection Danmark er elefanten et vildt dyr med stærke instinkter. Og derfor er en fysisk og psykisk nedbrydningsproces nødvendig, hvis de skal kunne være sammen med mennesker.

Nedbrydningsprocessen går blandt andet ud på, at elefantungen bliver taget fra sin mor, hvor den ifølge World Animal Protection bliver både slået, lænket og sultet.

Derefter lærer den at adlyde sin træner ved hjælp af smerte fra skarpe kroge, siger Christina Abel, der er biolog i World Animal Protection.

- Der foregår en meget kynisk udnyttelse af vilde dyr ude i verden. Jeg er sikker på, at mange ville droppe dyreshowet, hvis de vidste, hvordan dyrene har det bag kulisserne, siger biolog Christina Abel fra World Animal Protection.