Uhrskov viser dig skiferien til børnefamilien, unge og dem over 50

Norge er god til familier med børn, mens unge skal kigge mod Frankrig. Og for skiløberne over de 50, anbefaler skientusiasten Italien.

Skiferiesæsonen er for alvor skudt i gang. Men hvor skal skiferien gå hen? 

Tv-vært og skientusiast Thomas Uhrskov har brugt mere tid på ski, end de fleste. Her kommer hans bud på de perfekte destinationer til tre forskellige målgrupper: Familien med børn, den unge vennegruppe og dem, der er over 50 og ønsker mere end en klassisk skiferie. 

Til børnefamilien 

I en familie med små børn er vigtigste at finde en bolig tæt på løjpen, understreger Thomas Uhrskov.  

- For helt små børn er en skidag for lang at tage i et hug. Selvfølgelig kan de, når de er små, godt ligge og sove i restauranten, men det kan også være rigtig rart lige at kunne tage tilbage til hytten, lejligheden eller hotellet, få tørt tøj på, måske se en tegnefilm, få en kop kakao og så ud igen, siger han søndag i 'Go' weekend Danmark'. 

Skientusiasten ser Hemsedal som Norges bedste destination - også for børnefamilien, og anbefaler den blandt andet, fordi der ligger mange hytter bare en spytklat fra løjperne. Derudover er miljøet også særlig familievenligt, påpeger han. 

- Selvom der er rigtig mange skiløbere dér, så er der en hensynsfuld stemning. Man skal ikke være bange for at slippe børnene løs, for der kommer ikke fulde afterski-typer blæsende ned ad pisten. 

I Hemsedalen ligger mange hytter lige for foden af pisterne, forklarer Thomas Uhrskov.
I Hemsedalen ligger mange hytter lige for foden af pisterne, forklarer Thomas Uhrskov. Foto: TV 2

Derudover er det en fordel, at mange danskere arbejder i Norge - derfor havner børnene ofte på en skiskole med lærere, de kan forstå. 

Til den unge vennegruppe

De unge skiløbere, der går efter lange dage på ski i store, flotte områder og gerne vil have udsigt til festlig afterski om aftenen, bør kigge mod Frankrig og destinationer som Alpe d'Huez og Val d'Isère - også selvom Østrig normalt er kendt for sine afterski-barer.  

- Der har de nemlig også god tradition for afterski i Frankrig, og jeg synes, det sker på en lidt mere sympatisk måde end det der "drik til du sejler", som man kan se i Østrig, siger Thomas Uhrskov. 

Skientusiasten fremhæver eksempelvis, at destinationer som Alpe d'Huez, Val d'Isère og Val Thorens har natklubben La Folie Douce, som skaber gode fester - ofte ude i sneen og med musikere, der spiller sammen med klubbens DJ. 

- Der får man, synes jeg, en federe oplevelse end med DJ Ötzi (østrigsk DJ, red.), siger han. 

La Foile Deuce er en parisisk natklub, der har vinterafdelinger på flere populære franske skidestinationer.
La Foile Deuce er en parisisk natklub, der har vinterafdelinger på flere populære franske skidestinationer. Foto: TV 2

Til dem over 50 

Skiløbere, der har rundet de 50, ønsker sig måske lidt mere end en klassisk skiferie. Måske vil man også gerne spise godt og have mulighed for at opleve andet end en snedækket løjpe. 

Til det behov anbefaler Thomas Uhrskov Italien - for eksempel byen Cortina d'Ampezzo, der ligger i det nordlige Italien. 

Til de modne skiløbere anbefaler Thomas Uhrskov destinationer i Italien.
Til de modne skiløbere anbefaler Thomas Uhrskov destinationer i Italien. Foto: TV 2

- Det er en enormt hyggelig by, der er enormt god stemning, og der er fantastiske restauranter. Og så ligger byen i Dolomitterne, og det er måske europas smukkeste bjergkæde, siger Thomas Uhrskov. 

- Jeg synes, der er fuldstændig fantastisk.