Globetrotter med millioner af følgere hylder Danmark - se hans videoer fra København

16x9
De sidste fire dage har Facebook-vloggeren Nas Daily lavet videoer fra Danmark. Foto: Nas Daily

Han har rejst i hele verdenen og delt hver en dag til sine mange millioner af følgere.

Solen skinner over København, og i det blå vand i kanalerne sejler en ung mand og kvinde i en kajak. 

De svinger de gule pagajer, smiler og griner, og med hver deres gribetang rækker de ud efter noget flydende skrald i vandet  - og så klippes flimen. Et minut er gået. 

Den 26-årige mand i videoen hedder Nuseir Yassin. Under sit kaldenavn Nas Daily har den arabiske israeler opnået enorm popularitet på sin Facebook-side, hvor han har sat sig som mål at lægge en et-minuts video op fra sin jordomrejse hver eneste dag i 1000 dage.

De sidste dage - efter 781 dage undervejs - har han tilbragt i Danmark.

Her har han vist små inspirerende udsnit af den danske kultur. Både det danske sprog, bæredygtighed, lykke og ytringsfrihed - og det er kærkommen branding af Danmark, lyder det fra Visit Denmark. 

Millioner af følgere lærer Danmark at kende    

Nas Dailys Facebook-side har på de to år, han har været undervejs, opnået svimlende 6,5 millioner internationale følgere. 

- Har din by det her? lyder spørgsmålet på skærmen til de mange seere, mens billederne viser den 26-årige filme sig selv i det smalle fartøj. Han har lejet kajakken gratis, mod at han og hans kæreste samler skrald. Det fortæller han med stor entusiasme i videoen.

- Man kan bruge den til at hænge ud, man ser den smukke by, man redder miljøet og sparer penge, siger han, da billedet skifter til dronebilleder af hele området omkring Nyhavn. 

Se videoen her:

Does Your City Have This?

This is such a cool idea that when you think about it.... it should be everywhere around the world... Starting with your city and mine! (if they have Kayaks of course) For now, I know only of one in Copenhagen and two in Denmark total! Good luck Tobias at The Green Kayak Initiative (https://facebook.com/miljokajakkenCPH) Hope to see this succeed around the world!! Join me on Nas Daily Global!

Posted by Nas Daily on Sunday, June 3, 2018

Den samme entusiasme går igen i hans seneste video fra hjertet af København, som er lagt op mandag.

De populære Youtube-rappere Mika og Tobias med sangen "Ikke mere mælk" står på den ene side af børn, voksne og Nas Daily selv - på den anden side står en gruppe veganere med protestskilte og megafon for at vise deres modstand mod det animalske produkt. Den blev filmet den 1. juni, da det var Mælkens Dag. 

- Denne video er ikke for at støtte den ene gruppe eller den anden. Det er bare for at vise folk med forskellige meninger udtrykke deres ytringsfrihed, lyder konklusionen fra den 26-årige, inden det ene minut er gået. 

Se videoen her:

Milk vs. Vegans.

This video was a pure coincidence! I was walking down the street only to find a protest. This protest in front of a World Milk Day celebration particularly struck me because it was so peaceful, organized, and to the point. I couldn't not make a video about it, but I also didn't want to take sides in this ever-lasting debate (I eat meat though). I wanted to present it as neutrally as possible to share with all of you this thing I stumbled on. Even with that, I think this will still get people talking. I hope you keep it respectful - these dialogues can go south real fast. Join me on Nas Daily Global for more!

Posted by Nas Daily on Monday, June 4, 2018

På den måde prøver Nas Daily at fange essensen i det, han oplever med sine ultrakorte videoer - og det lå langt fra i kortene for to år siden, at han ville ende i vores lille nordiske land. 

Forlod et stabilt liv

Den unge mand havde et velbetalt job som softwareingeniør, inden han begav sig ud på sine eventyr. Han var flyttet til USA et par år forinden for at studere på Harvard Universitet i Boston og bosatte sig siden i New York for arbejdet. 

Det var her, at han besluttede at bruge hele sin opsparing på næsten 400.000 kroner på at rejse ud i verden og fortælle unikke historier fra hvert land, han besøgte. 

Danskerne har intet ord for please, fortæller Nas Daily i denne video:

This Language Has No "Please!"

Imagine a language with no word for "Please"! Apparently that's the Danish language! Instead of saying please, people replace it with "be sweet" or "may I beg you to" or nod more or stuff of this sort. It's quite an amazing thing to discover here in Copenhagen and I guess it proves my girlfriend right.... It's not the words that I use to apologize....it's how I say these words ;) Join me on Nas Daily Global!! Music: U by OZZIE

Posted by Nas Daily on Saturday, June 2, 2018

I Danmark har han fokuseret på de små ting: At blande affald og fornøjelse og den fredelige demonstration.

I en anden video fortæller han om danskernes venlige gemyt på trods af, at der ikke findes direkte oversættelse af den engelske høflighedsfrase please, og i den sidste kommer han ind på det danske velfærdssystem, der placerer danskerne som et af de lykkeligske folkeslag i verden.

 Men alle historierne rummer en større historie, som kan gavne Danmarks ry ude i verden.

Turister bliver inspireret

Mange af Nas Dailys følgere på Facebook er amerikanere, og for dem er både bæredygtighed og en afslappet livsstil en faktor, når de skal vælge rejsedestination, siger kommunikationschef i Visit Danmark, Anders Rosbo.

- Dem, der har været i Danmark, synes, at landet er cool, og de kan godt lide, at vi cykler rundt overalt og forbinder os med bæredygtighed, men det er desværre et fåtal, der kender Danmark som turistland, siger han. 

- Derfor hjælper videoer som den her med at sprede et meget positivt budskab om Danmark. En turist skal i gennemsnit inspireres 38 gange, før han vælger at rejse til en bestemt destination, så hvis flere kan få kendskab til det, er vi selvfølgelig glade, siger han. 

Hvorfor er Danmark et af de lykkeligste lande? spørger Nas Daily.

IS THIS THE HAPPIEST COUNTRY?!

Hello from Copenhagen, Denmark! I've just arrived to this part of the world for the first time in my life only to be amazed at how happy everyone is. Here, they research happiness, study it, and implement it. It's crazy! No wonder Denmark ranks as one of the top happiest places in the world according to many studies. There's a lot to learn from these folks and I'm excited to be learning with you. Thank you to everyone in Copenhagen who came out yesterday even during the festival! You made my day!! Join me on Nas Daily Global!

Posted by Nas Daily on Thursday, May 31, 2018

Værdierne falder i tråd med dem, som Visit Denmark gerne vil gøre synonyme med det lille nordiske land og arbejder for at udbrede i verden. Hvor meget indflydelse det reelt får på turismen, ved han dog ikke. 

Hvor længe Nas Daily bliver i landet er også uvist. TV 2 har prøvet at kontakte ham i forbindelse med denne artikel uden held. 

En ting er dog sikkert: Han fortsætter næsten et år endnu med at dele sin rejse og sige sin nok mest velkendte sætning i slutningen af hver video: 

- Det var et minut, vi ses i morgen.