Parterapeut: Derfor skal du ikke fortælle din partner om sidespring til julefrokosten

Træder du ved siden af til julefrokosten, så er det ikke nødvendigvis den bedste beslutning at fortælle din partner om det.

Det er højsæson for firmajulefrokoster og dermed også for sidespring og utroskab.

Men hvor går grænsen? Og skal man fortælle sin partner, hvis man har været utro med en kollega?

De spørgsmål diskuterede sexolog Sara Skaarup og parteraput Martin Østergaard i fredagens 'Go' morgen Danmark'.

- Lad dog vær med at sige det, for det kan jo være, at din partner aldrig kan tilgive det, og at I må bryde et ellers godt ægteskab. Så jeg synes, man skal tænke sig godt om, siger Martin Østergaard og understreger samtidig, at der ikke er noget rigtigt og forkert svar på spørgsmålet om utroskab.

- Kan du ikke leve med det, så må du fortælle det, og så må du betale prisen. Det kan der også komme noget godt ud af, siger han.

Derfor er vi utro til julefrokosten

At netop årets julefrokoster ofte ender med sidespring og utroskab handler, ifølge de to eksperter, om, at vi agerer lidt som dyr, og at vi derfor ser os omkring. Samtidig er det den ene dag om året, hvor det er tilladt at være "organiseret åndssvag".

Afstemning

- Julefrokosten er voksne menneskers hoppeborg eller puderum. Vi har bare lyst til at give den gas og være åndssvage, siger Martin Østergaard, der bliver suppleret af Sara Skaarup:

- Der er så lidt sjov og lethed i vores hverdag, og når vi så når til julefrokosten, så får den en ordentlig en på goddagen. Måske er det ikke bevidst, men så kan det være svært at holde det instiktive nede, siger Sara Skaarup. 

Jeg er total fortaler for, at der bliver flirtet hæftigt igennem.

Sara Skaarup, sexolog

Flirt bare løs med kollegerne

Begge eksperter mener dog, at danskerne endelig skal flirte løs med hinanden til firmajulefrokoster - dog er der som altid et "men".

- Jeg er total fortaler for, at der bliver flirtet hæftigt igennem, for det er simpelthen lejligheden til, at man bekræfter hinanden og har det sjovt. Men når det er sagt, så mener jeg, at alle mennesker – også singler – har et ansvar for ikke at spille op til nogen, der ikke har en aftale om, at det er okay, siger Sara Skarup og tilføjer:

- Så singlerne skal flirte hardcore med singlerne og sørge for, at det er dem, de nedlægger. Jeg synes, at det er dårlig stil, hvis man bevidst går efter nogen, der er i et monogamt forhold, siger Sara Skaarup.

Snak om grænser

Både hun og Martin Østergaard opfordrer til, at man før julefrokosten tager en snak om grænser med sin partner.

- Det er meget skrøbeligt det med, at vi er sammen som par, og at vi har lovet hinanden troskab - og hvor går grænsen så?, spørger Martin Østergaard.

- Min oplevelse er, at mange ikke har haft den snak. Men det kan være en god idé at snakke om, hvor man præcist sætter grænsen, siger Sara Skaarup.