Parrene i ny BS-serie: Sådan mødte vi hinanden

De fire par i 'BS & Ægteskabsprøven' kæmper med fastgroede mønstre i deres parforhold. Men engang var alt idyl. Her fortæller de om deres første møde.

- Jeg kan ikke sætte en finger på præcist, hvad det er. Jeg synes bare, han er dum at høre på, når han åbner munden!

Sådan lyder det fra 34-årige Mette Marie Knudtzen, som er en af deltagerne på BS Christiansens ekspedition til New Zealand i 'BS & Ægteskabsprøven'.

Og det er ikke bare Mette, der er utilfreds med sin mand, Brian. I takt med at strabadserne på turen tager til, eskalerer skænderierne nemlig også blandt de andre kriseramte par.

- Gider du bare hoppe i havet? Hold kæft, hvor er du latterlig at høre på!, siger 39-årige Martin Gadeberg irriteret til sin partner, Rolf, under en kontrovers om rydning af teltpladsen.

Men dengang parrene mødte hinanden i sin tid, var der ingen grænser for romantikken og de kærlige ord.

De fire par fortæller her historien om deres første møde, og hvordan det udviklede sig til de parforhold, de har i dag.

Søren aflagde "score-besøg" på Britt og tvillingesøsterens 18 års fødselsdag

Britt og Søren Rossé Segel, på henholdsvis 47 og 48 år, er det par på BS-ekspeditionen, som har kendt hinanden i længst tid - tæt på 30 år.

Men der skulle gå en del år, før det for alvor gik op for dem, at de ville satse på hinanden som livspartnere.

Første gang de mødtes, var i 1988 på Britts 18 års fødselsdag, som hun holdt sammen med sin tvillingesøster på et kollegium i Svendborg.

Vi tænkte, at nu skulle vi da bare score de tøser!

Søren Rossé Segel, gift med Britt i 'BS & Ægteskabsprøven'

Søren var netop kommet til byen, efter at han havde været ude og sejle. Han skulle begynde på Navigationsskolen og flyttede ind på kollegiet samtidig med kammeraten Jørgen.

- Vi hørte, at der skulle være fødselsdagsfest, og som de gentlemen vi var, købte vi blomster, som vi tog med til Britt og hendes søster. Vi tænkte, at nu skulle vi da bare score de tøser!, siger Søren Rossé Segel med et grin til TV 2, og Britt supplerer:

- Ja, Søren kom anstigende med blomster sammen med en anden fyr og var klar på den helt store fest. Men de fik en lang næse, for det var bare min mor og tre små brødre, der var inviteret til varm kakao og boller, konstaterer hun med kærlig skadefro.

Efterhånden lykkedes det imidlertid for Søren at få charmeret sig ind på Britt, og de blev kærester. I løbet af de to et halvt år de boede på samme kollegium, nåede de dog også at gå fra hinanden igen. Men de forblev gode venner.

Britt og Søren Rossé Segel ses her som helt unge til en kollegiefest.
Britt og Søren Rossé Segel ses her som helt unge til en kollegiefest. Foto: Privatfoto

I sommeren 1990 skiltes deres veje midlertidigt, da Søren kom i Søværnet, og Britt tog til USA som au pair. Først tre år senere mødtes de igen, og i mellemtiden havde Britt fået en datter, som nu var to år gammel, og Søren var blevet forlovet.

- En dag mødtes vi tilfældigt nede i Svendborg, og jeg inviterede Britt med hjem og præsenterede hende for min forlovede, Mette. Vi drak kaffe sammen, og jeg følte det som det naturligste i verden, siger Søren og fortsætter.

 Mette kunne mærke, at Britt var interesseret i mig, og hun sagde, at hende skulle jeg ikke invitere igen! 

Søren Rossé Segel, gift med Britt i 'BS & Ægteskabsprøven'

- Men Mette kunne mærke, at Britt var interesseret i mig, og hun sagde, at hende skulle jeg ikke invitere igen! Jeg havde slet ikke opfattet det, men Britt har senere fortalt, at det var helt korrekt opfattet, at hun faktisk gjorde, hvad hun kunne, for at vinde mig tilbage igen, siger han.

Efter det uheldige kaffemøde blev forholdet igen sat på stand-by. Først syv år senere, i 2001, krydsedes Britt og Sørens veje igen. Søren var på det tidspunkt blevet skilt og boede alene.

Efter mange svinkeærinder blev Britt og Søren endelig gift i 2002.
Efter mange svinkeærinder blev Britt og Søren endelig gift i 2002. Foto: Privatfoto

- Den sommer var jeg på Langelandsfestival sammen med Britts tvillingesøster og et par andre venner. Om aftenen tog vi hjem til hende for at spise, og hun ringede til Britt for at sige, at jeg var der. Da jeg kørte Britt hjem bagefter, antændtes gnisten imellem os, vi blev kærester, fortæller han.

Og så gik det hurtigt: I december samme år købte parret hus sammen, nytårsaften friede Søren til Britt, fik sit "JA", og i begyndelsen af januar 2002 fandt de ud af, at Britt var gravid.

Søren og Britt ses her med deres to fælles børn, som nu er 13 og 14 år gamle. Derudover har Britt en datter på 22 år fra et tidligere forhold.
Søren og Britt ses her med deres to fælles børn, som nu er 13 og 14 år gamle. Derudover har Britt en datter på 22 år fra et tidligere forhold. Foto: Privatfoto

- Kort efter købte vi hund. Så vi fik både villa og vovse i løbet af ingen tid. Vi blev også gift og var på bryllupsrejse i 2002. Samtidig havde Britt jo en datter på ni år, som jeg var rigtig glad for. Og da Silas kom i september, var vi en rigtig kernefamilie, lyder det fra Søren, som tilføjer.

- Og fjorten måneder efter kom Silke, vores yngste datter, i november 2003.

Jesper og Lisa mødtes på fælles arbejdsplads: - Hun var sådan én, man vendte sig om efter

Lisa Hedegård Webbe, 36 år, og Jesper Hedegård Webbe, 42 år, mødte hinanden første gang på deres fælles arbejdsplads, Slagelse kommune.

Jesper havde i en del år arbejdet som bygningskonstruktør i Kommunale Ejendomme, da.Lisa i 2007 begyndte i Borgerservice, og de to stødte indimellem på hinanden på gangene.

Pladderromantisk, som jeg er, spurgte jeg Lisas far og mor, om det var okay, at jeg friede til hende

Jesper Hedegård Webbe, gift med Lisa i 'BS & Ægteskabsprøven'

- Lisa er jo en køn og attraktiv pige. Så hun var jo bare sådan én, man vendte sig om og kiggede efter, når man gik forbi hende, siger Jesper Hedegård Webbe til TV 2 om sit første indtryk af Lisa.

Selv om de begge flere gange havde lagt mærke til hinanden i det skjulte, var der ingen af dem, der tog initiativ til at gøre mere ved sagen, før de en maj-aften i 2008 tilfældigt stødte på hinanden ude i byen.

Lisa og Jesper ses her på en tur til Italien i 2008, hvor Jesper faldt på knæ og friede.
Lisa og Jesper ses her på en tur til Italien i 2008, hvor Jesper faldt på knæ og friede. Foto: Privatfoto

- Jesper var ude med nogle venner, og jeg var sammen med nogle veninder på diskotek "Nattoget" i Slagelse midtby. Vi kom i snak, og det klikkede bare imellem os, fortæller Lisa Hedegård Webbe og fortsætter.

- Det første, man ser, er jo udseendet. Jeg syntes, Jesper var rigtig pæn og lækker. En stor, flot og dejlig mand. Og så havde vi meget til fælles. Vi havde jo for eksempel begge to små børn.

Lisa og Jesper har bogstaveligt talt været sammen lige siden den første aften, de faldt i snak, og efter at de havde været kærester i et års tid, flyttede de sammen i 2009.

- Lisa var meget selvstændig, og det tiltrak mig. Man fik svar på tiltale, og så er hun dejlig, omsorgsfuld og opmærksom. Hun har bare hele palletten, der gør hende til den perfekte kærlighed, lyder det fra Jesper, som da heller ikke var længe om at falde på knæ for Lisa.

Her bliver Lisa og Jesper viet på rådhuset i Slagelse.
Her bliver Lisa og Jesper viet på rådhuset i Slagelse. Foto: Privatfoto

Frieriet fandt sted på en rejse til Italien, og Jesper havde forberedt sig godt hjemmefra.

- Pladderromantisk, som jeg er, spurgte jeg Lisas far og mor, om det var okay, at jeg friede til hende. Jeg havde købt en ring, som jeg tog med på rejsen, og da vi sad i huset en aften, efter at børnene var puttet, fandt jeg en flaske Asti frem, røg på knæ og var så heldig at få et ja, siger 42-årige Jesper.

På grund af en presset økonomi i starten af forholdet var der ikke råd til et traditionelt kirkebryllup. I august 2009 blev parret viet på rådhuset, og efterfølgende fejrede de det på restaurant med børnene og den nærmeste familie.

Her ses Lisa og Jesper på deres bryllupsdag uden for Slagelse Rådhus sammen med deres tre små piger. I dag er de en sammenbragt familie med fem børn.
Her ses Lisa og Jesper på deres bryllupsdag uden for Slagelse Rådhus sammen med deres tre små piger. I dag er de en sammenbragt familie med fem børn. Foto: Privatfoto

Parret har fem hjemmeboende børn. Emilie på 13 år, Nicoline på 11, Signe på 10 år, Tobias på ni år og Isabella på fem år. De fire ældste er delebørn, mens Isabella er parrets fælles datter.

Mette blev inviteret på middag med ti af Brians venner: - Jeg var ved at tisse i bukserne

Mette Marie Knudtzen, 34 år, og Brian Nørregaard Pedersen, 38 år, var helt unge, da de mødte hinanden i 2002. Henholdsvis 20 og 24 år.

- Vi mødte hinanden på nettet dér for 14 år siden. På sådan en dating-side. Det var egentlig noget, en studiekammerat og jeg fandt på at gøre. Jeg læste til studentereksamen på det tidspunkt og var meget optaget af det, men så kon Brian på banen, og han var jo ret sjov at skrive sammen med, siger Mette Marie Knudtzen til TV 2 og fortsætter.

Jeg kan huske, at han stod ude på trappestenen med en flaske rødvin og en buket blomster

Mette Marie Knudtzen, gift med Brian i 'BS & Ægteskabsprøven'

- Brian insisterede på at mødes, men jeg holdt lidt igen og svarede: "Prøv at høre, det kommer ikke til at ske, for jeg bliver student lige om lidt. Jeg skal læse!". Men han blev ved og blev ved. Så til sidst gav jeg op og sagde: Så skidt da! Og så har vi faktisk ikke været fra hinanden siden.

Mette og Brians første møde fandt sted hjemme på Mettes værelse. Hun boede stadig hos sine forældre, og Brian kom forbi efter arbejde.

Mette og Brian var helt unge, da de mødte hinanden. Her ses de til en familiefest
Mette og Brian var helt unge, da de mødte hinanden. Her ses de til en familiefest Foto: Privatfoto

- Jeg kan huske, at han stod ude på trappestenen med en flaske rødvin og en buket blomster. Så sad vi og snakkede lidt og fik noget at spise. Det var meget hyggeligt, vi fik snakket en masse, siger Mette.

På trods af hinandens forskelligheder - eller måske netop derfor - opstod der en særlig tiltrækning mellem de to, og efter et par dates eller tre blev de kærester.

- Jeg blev tiltrukket af, at Brian er meget åben og imødekommende. Han kan snakke med alle fra starten af. Det er ikke noget, der ligger naturligt til mig, det er noget, jeg har skullet træne. Så jeg blev en lille smule imponeret, erkender hun.

Den der jyske pige med ben i næsen tiltalte mig meget.

Brian Nørregaard Pedersen, gift med Mette i 'BS & Ægteskabsprøven'

På en af de første dates viste Brians sociale kompetencer sig så tydeligt, at det var ved at tage pippet fra Mette.

- Første gang, jeg skulle møde hans venner, sagde han: Det er bare lige sådan et par af mine venner. Så tænkte jeg, nåh okay, det er nok stille og roligt, siger Mette og tilføjer.

-  Vi skulle ud at spise, og da Brian og jeg så kommer ind på restauranten, spørger tjeneren, hvor mange han har bestilt bord til, og så svarer han: 12! Og jeg var ved at tisse i bukserne!

Det var dog ikke kun Mette, der var imponeret af Brian. For beundringen gik bestemt også den anden vej:

- Mette var ret ærlig omkring, hvad hun syntes om forskellige ting, og vi kom ret hurtigt i snak. Den der jyske pige med ben i næsen tiltalte mig meget. For selv om jeg var ældre end hende, var der mange ting, jeg ikke havde tænkt så meget over, eller var afklaret omkring. Så jeg blev fascineret af, at hun havde en klar mening om stort set alt, siger Brian Nørregaard Pedersen.

Siden deres første møde i 2002 har Mette og Brian stort set været uadskillelige.
Siden deres første møde i 2002 har Mette og Brian stort set været uadskillelige. Foto: Privatfoto
Mette og Brian ses her sammen med deres tre fælles børn, Simon på 11 år, Marie Kathrine på otte år og Majse Marie på to år.
Mette og Brian ses her sammen med deres tre fælles børn, Simon på 11 år, Marie Kathrine på otte år og Majse Marie på to år. Foto: Privatfoto

Siden er det gået slag i slag for det sønderjyske par, som i dag har tre børn sammen på henholdsvis 11, otte og to år. De er også blevet gift. 

- Da vores ældste søn, Simon, fyldte to år, blev vi gift på rådhuset. Der var ikke så meget romantik i det, for det var mest af skattemæssige årsager. Men vi har altid snakket om, at vi gerne vil have et rigtigt kirkebryllup på et tidspunkt, fortæller Brian, som da også har planer i den retning, når parret kan fejre kobberbryllup om et par år.

Martin om første kontakt med Rolf på dating-side: "Hvad vil den gamle mand fra Bornholm?"

Et andet par på BS-ekspeditionen, der også  har mødt hinanden via et dating-site, er Martin Gadeberg, 39 år, og Rolf Steinlein, 47 år, som i foråret 2014 kom i kontakt med hinanden på en chat-portal for homoseksuelle.

- Rolf kontaktede mig ud fra min profiltekst, som han syntes var rigtig god, og han komplimenterede mig for den. Min første tanke var: "Hvad vil den gamle mand fra Bornholm?", lyder det ærligt fra Martin Gadeberg, der fortsætter.

- Høflig, som jeg jo er, svarede jeg pænt retur på det, han skrev. Og så svarede han faktisk tilbage, og jeg tænkte: "Hvad VIL du?" Jeg forstår det ikke.

Det første han gjorde, var at kysse mig, og det føltes bare fuldstændig rigtigt.

Rolf Steinlein, forlovet med Martin i 'BS & Ægteskabsprøven'

Efterhånden begyndte Martin dog at læse mellem linjerne. Han blev nysgerrig og faldt mere og mere for Rolfs personlighed. Så til sidst inviterede han ham over på en date. En invitation, som Rolf gladeligt tog imod, selv om den geografiske afstand mellem de to var stor.

- Eftersom jeg boede på Bornholm, og Martin på Nørrebro, skulle jeg besøge ham en hel weekend. Og hold kæft, jeg var nervøs. Jeg drak den største øl, før jeg skulle mødes med ham, fortæller Rolf Steinlein, der tog hen og hentede Martin på hans arbejdsplads fredag eftermiddag.

- Jeg kom ind på kontoret, og det første han gjorde, var at kysse mig, og det føltes bare fuldstændig rigtigt. Det var ligesom en kærlighedsfilm med sommerfugle i maven og det hele Jeg skulle have været hjem om søndagen. Men det blev først til om tirsdagen. Og så kom jeg jo igen og igen og igen, siger Rolf.

Rolf og Martin måtte pendle mellem Bornholm og København i et halvt års tid, før de for alvor fandt ud af, at det skulle være dem.
Rolf og Martin måtte pendle mellem Bornholm og København i et halvt års tid, før de for alvor fandt ud af, at det skulle være dem. Foto: Privatfoto

Efter at have pendlet frem og tilbage mellem Bornholm og København et halvt års tid, flyttede Rolf over til Martin. Og i efteråret 2015 faldt Martin pludselig på knæ.

- Martin havde inviteret mig og min datter, Emily, over for at fejre Halloween i Tivoli. Vi stod og så på en udsmykning med nogle græskar, og da jeg vendte mig om, så lå Martin der på knæ, og min datter stod og filmede det. Jeg begyndte at stortude, det var meget romantisk og rørende, konstaterer Rolf.

I det seneste år har Martin og Rolf boet i en lejlighed i Ishøj. Rolf har været hjemmegående, mens Martin har passet sit job som butikschef i København. Men netop nu ligger parret i flytterod, fordi Martin har fået job på Bornholm, og de flytter derover den 28. april.

Mød Martin og Rolf og de andre par i tredje afsnit af 'BS & Ægteskabsprøven' tirsdag kl. 20.50 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play

Parrene i 'BS & Ægteskabsprøven'
BS Christiansen tager fire kriseramte par med til New Zealands vildmark