Mand har skrevet brev til alle kvinder: - Har vi overhovedet en chance?

I det åbne brev sættes der spørgsmålstegn ved, om kvinder i virkeligheden er blevet ligeglade med mænd.

Mand og kvinde mødes. Kemi opstår. De indleder det, som kan gå hen og blive et forhold. Beskeder har gensidigt udviklet sig til flere hjerter og kysse-emojis. Samtalerne er blevet dybere og længere.

Men så tikker en sms ind. ”Jeg trækker mig”, står der skrevet sort på hvidt.

Den oplevelse har den 40-årige single Niels Bruus haft. Og da han fortalte det til sine venner, gik det op for ham, at han langt fra var den eneste. Det fik ham til at gå til tasterne for at skrive et åbent brev til kvinder.

- Har vi overhovedet en chance for at finde jer, møde jer, se jer? skriver han blandt andet. 

Kvinder er for selektive

Brevets budskab er, at man – mænd som kvinder – skal give hinanden tid til at lære hinanden at kende, før man ”hopper videre til den næste”.

- Vi har en datingkultur, hvor der er så mange muligheder, og møder man så en sød fyr, men der lige er en eller anden lille ting, der ikke passer ind i den kasse, så går man videre, siger Niels Bruus i ’Go’ Morgen Danmark’.

Han oplever, at kvinder er for selektive i deres valg af kæreste, fordi de er aldeles uafhængige af det mandlige køn.

- Vi mænd er efterhånden meget bekymrede for, om vi nogensinde kommer til at kunne leve op til den moderne kvindes drøm om den perfekte mand. Vi oplever, at I kvinder er så stærke, at I sagtens kan undvære os, indleder han brevet.

Afstemning

Nutidens mand har brug for kvinden

Den oplevelse har chefpsykolog på Rigshospitalet Svend Aage Madsen også. Han går så vidt som til at sige, at nutidens mand har mere brug for kvinden end omvendt.

For 68 procent af mænd er det vigtigt at være i et parforhold, mens det kun gælder for 56 procent af kvinder, har en undersøgelse vist. Og det bekymrer chefpsykologen.

- I gamle dage var kvinder afhængige af mændene, men i dag er de blevet økonomisk selvstændige. Mændene oplever nu en følelsesmæssig afhængighed, fordi de ikke har mange andre at tale fortroligt med, siger Svend Aage Madsen.

Utilstrækkelige mænd

Den økonomiske selvstændighed betyder, at flere kvinder vælger at blive singleforælder. En mulighed, som Niels Bruus og andre mænd ikke har.

I Danmark får 14 procent af kvinderne fordelt på alle uddannelsesniveauer aldrig børn, mens 20 procent af alle mænd ikke gør. Det interessante er imidlertid, at samtlige af de mænd hører blandt de dårligst uddannede.

Niels Bruus oplever da også, at han – selvom han betegner sig selv som ”et godt catch” – ikke er tilstrækkelig.

- Jeg har et godt job, dejlig bolig, går pænt klædt, ok bil, sunde interesser, veletableret omgangskreds, god økonomi, velplejet og sporty krop, et maskulint udseende, et aktivt liv. Jeg respekterer kvinder, opfører mig ordentligt, laver ikke numre eller spiller på flere heste, skriver Niels Bruus i det åbne brev.

Alligevel har han ingen kæreste.

Afstemning

Det gælder ikke kun kvinder

Det åbne brev er blevet læst af mere end 100.000 kvinder og mænd. Mange af dem er selv gået til tasterne for at dele deres oplevelser, og en lang række kvinder skriver, at de har oplevet samme afslag fra en mand.

Det er da også Niels Bruus' indtryk, at det er hele datingkulturen, den er gal med – ikke blot den kvindelige del af den.

- Vi lever i en sammenligningskultur, hvor vi sammenligner os med hinanden, mere end vi hviler i os selv. Jo mere man hviler i sig selv, begynder man at mærke efter, hvad man i virkeligheden gerne vil have, siger Niels Bruus.

- Vi skal opføre os ordentligt

Selvom kun 56 procent kvinder føler, at det er vigtigt at være i et forhold, oplever Niels Bruus langt fra, at idéen om et forhold ikke tiltaler dem. Tværtimod.

Hans erfaring er blot, at datingkulturen i dag er blevet for overfladisk og uordentlig, og derfor har han en opfordring til alle singler:

- Vi skal opføre os ordentligt og respektere hinanden. Det er fair nok, hvis det er en relation, man ikke har lyst til at gå videre med, men man skal slutte det af på en ordentlig måde, så folk føler sig set og anerkendt for den, de er.

Se hele interviewet med Niels Bruus TV 2 PLAY, hvor en række kvinder også svarer på, hvad det egentlig er, de vægter hos en mand.