Mor: Det er for besværligt med mere end et barn

Se 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY. Vi føder for få børn i Danmark.

Se 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY.

Vi føder for få børn i Danmark. En af dem, der bidrager til den negative udvikling, er Gitte Koldtoft, der helt bevist kun har valgt at få et enkelt barn.

I Danmark føder vi i gennemsnit 1,7 barn per kvinde, og det er for lidt. Hvis befolkningstallet skal opretholdes, skal vi føde 2,1 barn i gennemsnit.

Når vi fravælger børn er det ofte på grund af manglende tid og overskud, viser en undersøgelse fra Analyse Danmark.

En af de kvinder, der har valgt kun at få et enkelt barn er Gitte Koldtoft. Sammen med sin mand Jørgen har hun en datter. 

- Allerede inden vi blev gift, sagde jeg til Jørgen, at han kun skulle gifte sig med mig, hvis han var helt indstillet på, at det kun blev til et barn, fortæller Gitte Koldtoft.

Ja, jeg er egoistisk
Grunden til, at Gitte kun ville have et barn, skyldes, at hun også har andre prioriteter i livet end det at være mor for nogen.

- Det har ikke noget at gøre med, at jeg ikke kan lide børn. Men jeg er meget opmærksom på kun at hælde fra en fyldt kande, for hvis man prøver at hælde fra en fyldt kande, risikerer du at blive syg. Og jeg er så egoistisk og kender mig selv så godt, at jeg godt ved, at jeg ikke kun vil føde børn. Jeg vil også føde foredrag, artikler og bøger, siger Gitte Koldtoft.

I Danmark føder vi i gennemsnit 1,7 barn per kvinde og når vi fravælger børn er det ofte på grund af manglende tid og...

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Friday, April 10, 2015