Bjarnes ryg gjorde ondt hele dagen - efter 15 minutters øvelser er smerten væk

Bjarne Jørgensen har fulgt Go' starts plan, og allerede nu kan han mærke en forbedring, fortæller han. Her får du eksperternes råd.

15 minutters træning hver dag i 30 dage kan gøre underværker.

Det kan Bjarne Jørgensen på 34 år skrive under på.

I lidt over to uger har han fulgt Go’ start-programmet, der er lagt af Go’ morgen Danmarks eksperter, og dét har hjulpet ham, fortalte han, da han besøgte Go' morgen Danmark torsdag.

Se Go'morgen Danmark på TV 2 PLAY

Du kan se Go'morgen Danmark på TV 2 PLAY

En god morgen starter i selskab med TV 2s morgenhold, der hver morgen er klar til at sætte skarpt på hverdagens aktuelle emner.

Få et forspring på, hvad snakken på arbejdspladsen kommer til dreje sig om, når vi snakker med dagsaktuelle gæster.

Derudover kan du også få guides til alle mulige områder i livet - lige fra køkkenet henover soveværelset til tøjet på kroppen. 

Bjarne Jørgensen har haft med hold i ryggen tre gange de seneste fire år, og hans rygproblemer har gjort, at han har haft smerter fra morgen til aften.

- Jeg kan stadig mærke ryggen, og det vil jeg kunne fra nu af og i al evighed, men nu kan jeg stå op en hel dag, hvis det skal være det, eller jeg kan gå en hel dag uden at få decideret ondt i ryggen, siger Bjarne Hansen.

Udover at Bjarne Jørgensen har tabt sig fire kilo, har træningen og kosten også haft den effekt, at smerterne er væk, fortæller han.

Hver tredje lider af rygsmerter

Bjarne Jørgensen er ikke den eneste, der døjer med rygsmerter.

Op imod hver tredje dansker lider af rygsmerter, og en del af de seere, der har fulgt Go’ start-træningen har fortalt, at de har ondt i ryggen og derfor har svært ved at gennemføre alle øvelserne.

Derfor havde Eskild Ebbesen allieret sig med Anders Madsen, da han gav sine råd videre til seerne i programmet torsdag morgen.

Anders Madsen er fysioterapeut og har arbejdet med professionelle idrætsudøvere, og ifølge ham er de 15 minutters træning godt givet ud.

- Vores krop er bygget til bevægelse, og vi kan se, at hvis vi får masser af ilt og næring ind til de her muskler, som har ondt og har problemer, så kommer de sig. De heler og bliver stærkere, siger han.

Man skal lytte til sin krop, men som udgangspunkt skal man se, om man kan træne skaderne væk, lyder rådet fra fysioterapeuten.

Her er tre øvelser til dig

I forbindelse med Go' start har Eskild Ebbesen udarbejdet et træningsprogram - 30 øvelser, der kun tager 15 minutter.

Træningsprogrammet er ikke for alle, men man kan lave alle øvelserne, hvis man ikke som udgangspunkt har nogle skader. Har man en skavank, skal tilpasse programmet eller få specialvejledning.

Tre af disse er dog særligt gode for alle dem, der har ondt i ryggen, fortæller Anders Madsen.

Rykstrækninger, mavebøjninger og de såkaldte squats. Hvis du døjer med rygproblemer, kan du i videoen herunder se, hvordan de bør udføres:

Anders Madsen er fysioterapeut og har arbejdet med professionelle idrætsudøvere. Han viser tre øvelser fra Go' start, som du kan bruge, hvis du har ondt i ryggen.

Her kan du se alle øvelserne i Eskild Ebbesens træningsprogram:

Træningsøvelser