Kostvejleder: Drop hvedemelet i julekagerne - der er 5 bedre muligheder

Vælg mel med omtanke, når du bager julekager, så bliver december bare lidt sundere.

Klejner, vaniljekranse og brunkager.

Danskerne bager løs i december måned med et stort forbrug af sukker og hvedemel til følge.

Men dropper man det traditionelle hvedemel, når man julebager, så kan december blive både sundere og sprødere.

Sådan lyder rådet fra ’Go’ morgen Danmark’s faste ernæringsekspert, Michelle Kristensen.

- Hvedemel skal sammenlignes med raffineret sukker, for der er ingen vitaminer eller mineraler i. Det er ren energi, man får ind i kroppen, lyder det fra eksperten.

Derfor kan det være en god idé at gå efter nogle alternativer til hvedemel, fortæller Michelle Kristensen.

Ernæringsvejlederen har fem meltyper, hun anbefaler, at man prøver:

Fem alternative meltyper, der gør dit julebag bedre
Ernæringsekspert Michelle Kristensen anbefaler fem meltyper, der kan erstatte hvedemel.