Fem råd der får dit barn til at spise

I børnehaven spiser de linsesuppe og græske frikadeller uden at kny - hjemme er du heldig, hvis de vil presse tre pastaskruer ned til aftensmaden.

Hvis ovenstående ligner dine børns spisevaner, så læs med her, hvor Go'morgen Danmarks børneekspert Lola Jensen giver dig fem gode råd til, hvordan du får dit barn til at spise.

Fem gode råd, når du skal have dit barn til at spise:

1. Undgå at give dit barn andet, end det der bliver serveret. Barnet vil sige nej og vente på sin spaghetti - det vil vræle og hyle i 3-4 dage - og det må du bare ignorere. Vis med dit kropssprog, at det er helt i orden, barnet sidder og hyler.

2. Undlad at spille teater eller lege flyvemaskine, for at få dit barn til at spise - så spiser barnet ikke uden, og maden bliver underholdning.

3. Flyt fokus. Lad være med at have fokus på barnet, der ikke vil spise. Lad være med hele tiden at spørge, om barnet ikke vil spise.

4. Der findes ikke kræsne børn - men der findes børn, der får lov til at bruge maden som konflikt. Det kan godt være, at de ikke skal have chili, men der er nogle børn, som over tid skal have mod til at prøve forskellige ting.

5. Lad være med at insistere på, at barnet skal smage alt.

Kilde: Lola Jensen

Du kan også gense indslaget, hvor Lola Jensen viser eksempler på, hvilket kropssprog en forælder skal udvise overfor et barn, der nægter at spise.