Livsstil

Køkkengrej du ikke vidste, du manglede

Denne morgen har vi kigget nærmere på gadgets og grej, der vil gøre dit køkken lidt anderledes end det almindelige samtalekøkken.

Tilbage i 70'erne og 80'erne var Sodastream det helt store i de danske hjem. Med speedway-raceren Ole Olsen som spydspidsen og indædt forkæmper for sodavandsmaskinen vandt den indpas, hvor de kraftige smagsvarianter var en del af legen.

Af uvisse årsager skal den nu have sin genfødsel her i Danmark, hvor blandt andet Elgiganten har taget den ind i butikken.

På trods af et noget charmeforladt design, hvor man mere kunne have håbet på en nostalgisk retro-stil, så fungerer Sodastream som den skal. Med korte tryk på knappen, kommer der kulsyre i vandet, og straks har man et frisk glas danskvand. Og hvis man så tilsætter lidt af det klistrede smagsstof kan du få flere forskellige sodavands-smagsvarianter, til glæde for børneflokken.

Hvis man derimod mere er til en varm drik, så er elkedlen fra Tefal, Quick and Hot et godt bud. Tefal-kedlen blære sig med, at den kan koge vand på 3 sekunder, og uden at bruge stor energi på det. Det er alt sammen meget godt, og kan bruges til de the-, neskaffe-drikkende eller nuddelspisende mennesker. Ved et tryk på knappen kommer der straks varmt vand ud, og med et filter i vandtanken, behøver man ikke konstant skifte vandet i el-kedlen.

Til de mere camping-glade har vi kigget nærmere på danske Handpresso, der mest af alt ligner en cykelpumpe. Og ideen er egentlig meget enkel - man skal kunne lave en friskbrygget espresso hvor og når som helst. Det er til stor glæde for campisterne, bådfolket og de kommende festival-gængere, der bare skal have varmt vand med på turen. Man pumper tryk i maskinen, hælder vand i beholderen, placerer en "kaffe-pod" og derefter trykker på knappen, der åbner for trykket - på 5 sekunder har man en friskbrygget espresso. Handpresso kan købes i forskellige outdoor-butikker, og de specielle kaffepods kan købes over nettet eller i detailhandlen. Et helt sæt med 4 små kopper, pumpen, en termokande og lidt kaffepods koster 1.400 kroner.

Til sidst har vi også kigget på tidens helt store køkkentrend - frugtpressere. Philips har lavet et styk mosteri, der kan tage stort set al slags frugt med det hele.

Det eneste det kræver er en fast hånd, der masser frugten ned i tragten og kanden under tappen. Så er der most af enhver slags, og det er en klar anbefaling at begynde dagen med friskpresset æblesaft eller lignende. Det eneste minus er den efterfølgende rengøring. Men hvis du har en god opvaskemaskine, kan det hele kommer deri, så du ikke skal generes af det.