Livsstil

Det store valg: iPhone eller ej?

Fredag kom den sidste nye version af Apples vidundermobil ud i de danske butikker. Vi har sat den i stævne mod Google-mobilen HTC Magic.

Der findes sikkert en del ude i det danske land, der har spinket og sparet for at få råd til den nye iPhone 3GS. Der findes sikkert lige så mange, der kun er kommet til overvejelserne.

Derfor har vi taget et kig nærmere på telefonen alle snakker om, og samtidig også set på dens nærmeste konkurrent, HTC Magic, der benytter sig af Googles velrenommerede styresystem Android.

For det første er iPhone 3GS en opdateret version af vidundermobilen. Udseendemæssigt ligner den den gamle iPhone 3G, der kom på markedet for et år siden. Men bag de skarpe indre banker der et nyt og hurtigere hjerte og hjerne. iPhones nye efternavn S, står for Speed, og det har den i den grad. Det kan mærkes på de mange applikationer. Ligeledes er der blevet plads til video-del og en noget spøjs udvidelse i form af kompas. I kan læse en større anmeldelse af telefonen på TV2 Beep.

I det modsatte ringhjørne finder vi Google-telefonen HTC Magic, der kom ud i butikkerne i begyndelsen af sommeren. Den er udstyret med Android, der til forskel for iPhones system er pivåbent, så almindelige brugere kan tilbyde deres arbejde. Det er en klar forskel, der går til HTC Magics favør. Ligeledes er Android en fryd at bevæge sig igennem, men her skinner selve HTC Magic igennem som en noget middelmåddig telefon i forhold til iPhone. Program-butikken Android Market er slet ikke så fyldt med gode programmer som på App Store, og der findes flere små irriterende finesser ved telefonen.

Men dette er også den første Android-telefon på disse breddegrader, hvor blandt andet den spritnye HTC Hero ser rigtig spændende ud.

Hvis telefonerne skulle op mod hinanden i åben dyst, ville iPhone 3GS klart gå med sejren. Men det faktum, at det burde være den version, der kom ud for et år siden, gør at hypen omkring iPhone bliver helt punkteret. I stedet bør vi kigge fremad, hvor Android-platformen meget vel kunne gå hen og få den helt store hype - denne gang med god grund!