Livsstil

Alexandra og Joachim: En lykkelig skilsmisse?

Findes en lykkelig skilsmisse?

Bruddet mellem grevinde Alexandra og prins Joachim ligner noget i den retning, ifølge B.T.-reporter Marianne Singer, der har fulgt parterne tæt siden de gik fra hinanden for fem år siden.

Og det er næppe kun spil for galleriet, vurderer Marianne Singer.

EN ROYAL SKILSMISSE

Prins Joachim og grevinde Alexandra blev skilt for fem år siden efter næsten ni års ægteskaber.

Sammen har de sønnerne prins Nikolai og prins Felix.

De har begge giftet sig siden: grevinde Alexandra med Martin Jørgensen i 2007 og prins Joachim med Marie Cavallier i 2008.

- Jeg tror, at det er ægte. Bare ved at se på deres sønner kan man jo se, at de er harmoniske i dag. Jeg har set dem flere gange sammen - og jeg tænker, at børnene kan i hvert fald ikke spille det her, siger Marianne Singer.

Men opskriften på en let skilsmisse findes imidlertid ikke, ifølge parterapeut Winnie Haarløv. Hun har dog tre kernepunkter, der kan gøre en skilsmisse om ikke lykkelig, så i hvert fald ordentlig.

1. Respekt: Det kræver, at man har respekt for sig selv og for hinanden. Man skal respektere, at man er forskellige og vil noget forskelliget og at man tør være i det.

2. Tillid: Undgå at se den anden som sin svorne fjende. Hav tillid til, at I kan ordne det her sammen på den bedst mulige måde - især hvis der er børn involveret.

3. Kommunikation: Begge parter skal være oprigtige og turde flytte fokus fra sig selv og over på den anden ved at lytte og vise respekt.