Livsstil

Renée: Delebørn er et puslespil

Hvornår er det børnene skal til sport, børnefødselsdage og have brød med i skole? Og hvordan gik det, da de var til håndbold i weekenden?

Det er nogle af de oplysninger, der tit går tabt, når mor og far ikke længere bor sammen og måske ovenikøbet taler rigtigt dårligt sammen om deres fælles børns ve og vel.

Det forsøger en hjemmeside nu at gøre noget ved. På delebarn.dk kan skilte forældre kommunikere med hinanden elektronisk, hvor de minder hinanden om deres børns aftaler og kan skrive barnets oplevelser ind i en kalender.

En af initiativtagerne til siden er Renée Toft Simonsen, der selv kender alt til det puslespil, det er at have dine, mine og vores børn.

- Prøv lige at planlægge en sommerferie, når du har børn fra den ene familie... og hvornår skal far så have de to med og hvornår skal Ida Marie med mor? Vi kan stadig have problemer, siger Renée Toft Simonsen.

Den tidligere model har tre børn med to forskellige mænd - og hendes nuværende mand, Thomas Helmig, har en datter fra et tidligere forhold. Så der er fire børn, der skal holdes styr på i hjemmet i Risskov.

- På billeder ser man jo altid lykkelig ud, men ind i mellem er vi altså også en kaotisk familie eller en familie der skændes, men det er også en lykkelig familie. Og nej, der findes ikke nogen opskrift, siger Renée Toft Simonsen.

De fire sammenbragte børn føler sig i dag som en søskendeflok, men de har også en anden familie hver især.

- Og det er noget af det, der kan være rigtigt svært for delebørn; at de skal have to fødselsdage, to jul og når de lige er blevet færdige med en ferie hos mor, skal de på en ferie mere hos far. Der skal vi voksne være enormt opmærksomme på at sige: hun orker ikke mere ferie eller hun kan ikke have flere fødselsdage - kan vi enten finde ud af at holde det sammen eller at den ene holder det?, siger Renée Toft Simonsen.