Livsstil

Det er nu du skal bestille skiferie

Du kan stadig nå det, men du skal skynde dig.

Det er højsæson for bestilling af skiferier - ikke mindst hvis du vil afsted i uge syv, hvor skolernes vinterferie i år falder sammen med fastelavn i flere europæiske lande.

Men der er stor forskel på, hvilken rejse, du skal gå efter og hvor meget den skal koste dig - afhængig af om det er begynderfamilien, der skal på hyggeskitur, eller om det er teenagedrengene, der vil til Val T og snowboarde.

TV 2's skiekspert Thomas Uhrskov giver dig her fire former for skiferie:

fakta

Thomas Uhrskov er uddannet journalist og kendt fra en række skiprogrammer på TV 2.

På vejret.tv2.dk kan du altid se, hvor meget sne, der er i de forskellige skiområder

BEGYNDERTUREN

To voksne to børn, der skal på deres første skitur. Der skal være en god skiskole og de skal bo tæt på terrænet - ellers spilder de for meget tid. De vil sikkert også gerne holde en pause i løbet af dagen. Jeg vil klart anbefale Norge eller Sverige. Og der er billigt i Sverige i øjeblikket.

Pris: 2 børn og to voksne fra 10.- 12.000 kronertil helt op i midten af 30.000 kroner.

UNGDOMSTUREN

Til den tur er Frankrig er rigtig godt sted. De har mange billige lejligheder og de ligger tæt på hinanden, så ingen er for langt fra de andre. På sådan en tur er prisen vigtig, og i Frankrig får man meget skivaluta for pengene.

Pris: 3.-4.000 kroner pr. næse.

SMUTTUREN

Den er blevet meget populær - særligtblandt de, der tager på halvanden skiferie om året. Typisk er det en drengegruppe eller pigegruppe, hvor det ikke gør en forskel om det koster 4- eller 5.000, det er mere et problem at få tid til det på grund af job og familie. En del bureauer er begyndt at lave smutture fra onsdag aften til lørdag aften. Turene går med fly primært til Frankrig og Østrig og det gode råd er ikke at lande for langt fra destinationen, da det vil være spild af tid.

Pris: Ca. 2000 kroner om dagen pr. person.

LUKSUSTUREN

Så er Canada rigtig spændende. Det er en anden kultur og en helt anden storslået og flot natur. Der er gode skiforhold med masser af tør sne. Derover kan man også prøve heliskiing, - en tur op med helikopter, der sætter en af på toppen af pisten.

Pris: En tur med heliskiing kan koste alt fra 25.000 til 75.000 kroner pr. person.