Livsstil

Sshh, vi afslører: Mandens 11 hemmeligheder

Synes du også, at de der mænd ind i mellem kan være noget af en gåde? Hvorfor er de f.eks. altid så tavse? Er det mon os, der har gjort et eller andet galt? Eller endnu værre - har de fundet en anden?

Vi kvinder kan finde mange forklaringer på, hvorfor mænd er, som de er - men vores forklaringer er langt fra altid rigtige.

Parterapeut Martin Østergaard bryder tavsheden og indvier dig i mandens 11 hemmeligheder - vi lover dig: Det bliver ikke kedeligt!

Hemmelighed nr. 1: Vi forstår faktisk heller ikke os selv.

Vi ved godt, hvad vi tænker og føler, men vi kan næsten ikke sætte ord på det, så når en kvinde gætter rigtigt, bliver vi helt forelskede. Det går super indtil den dag, hun begynder at gætte forkert på alt det, hun ikke har forstand på. Så bliver vi irriterede over at blive påduttet forkerte motiver og tanker og trækker os surmulende tilbage i stedet for at forklare, hvordan vi er skruet sammen. Vi ved det bare ikke.

Hemmelighed nr. 2: Det vigtigste for os er faktisk ikke jer, men vores arbejde eller lidenskabelige fritidsinteresse.

Hvis vi bliver spurgt, vil vi naturligvis sige og selv tro på, at det vigtigste i vores liv er kæresten, børnene og den nærmeste familie. Men når det kommer til stykket, så bruger vi jo hele dagen og også gerne fyraften, fridage og ferier på at stå til rådighed for jobbet eller de der interesser, som hele tiden tænder vores passion mere end noget andet.

Hemmelighed nr. 3: Vi tænker rigtig meget på sex med dig - og andre kvinder.

Og ofte bruger vi porno bare for at slippe for at blive jaget rundt af vores instinkt, der byder os konstant at tænke på at sprede vores gener og dermed forstyrrer stort set al fornuftig aktivitet. Men det bedste er faktisk sex med den udkårne, dig, hvis kærligheden og begæret går hånd i hånd.

Hemmelighed nr. 4: Vi får hurtigt for meget af at være tæt på jer.

Vi vil ikke indrømme det, men vi har seriøse problemer med at være tæt på. Det kan godt være, at vi er til stede, men så er vi fraværende. Sagen er, at det faktisk er ubehageligt for os med for meget samvær. Manden kan bare ikke lide at gå, for hvad nu hvis du bliver ked af det. Ofte er mænd mere sig selv, når vi er sammen med kolleger eller gode venner.

Hemmelighed nr. 5: Først når I går, finder vi ud af, hvor lidt vi kan undvære jer.

I starten har vi travlt med at forføre jer. Siden har vi travlt med at holde jer lidt på afstand, så vi ikke bliver stegt levende af alle de stærke følelser, I præsenterer os for. Positive såvel som negative. Først når I mister tålmodigheden med os og skrider for alvor, vågner vi op, opdager hvad vi har mistet og vil gerne have dig tilbage.

Hemmelighed nr. 6: Vi er total suckers efter jeres ros og anerkendelse.

Når vi får ros af jer, bliver vi ligesom små drenge i en slikbutik. Det er simpelthen så dejligt at blive rost af vores kæreste, at vi vokser en halv meter og har lyst til at fri på stedet, nusse dig i nakken eller sige: "Jeg elsker dig" og gøre nogle af de ting, du siger, at du savner. Det er bare svært at få tørret det fjogede grin af ansigtet og slået hjernen til igen oven på al den medgang.

Hemmelighed nr. 7: Hvis vi er vilde med jer, er vi også vildt jaloux.

Vi vil bare ikke indrømme det, for det er så taberagtigt at være jaloux. Så hellere blive skidesur og lave en scene, som man insisterer på handler om noget helt andet eller lukke helt af for følelsen og prøve at gøre jer jaloux, så vi slipper for at føle os svage. Og hver gang du er ude med en veninde og drikke en kop kaffe, bilder vi os ind, at du er parat til at hoppe i kanen med det første og bedste handyr, der siger noget sødt til dig.

Hemmelighed nr. 8: Vi har svært ved at stå imod en fremmed kvinde, der vil have os.

De fleste mænd er kødædende rovdyr, der griber enhver chance til at flirte, kysse og tale bukserne af kvinder, selv om konen går gravid derhjemme med det femte barn. Men heldigvis er vi mange søde mænd, der elsker vores kærester over alt på jorden og ikke har det mindste problem med at stå imod den slags... ligesom Tiger Woods.

Hemmelighed nr. 9: Jo, vi synes også, at I er blevet for tykke.

De fleste mænd foretrækker, at kæresten er slank og veltrænet, også selv om han aldrig vil indrømme det. Han vil aldrig give dig ret i, at du skal tabe de 5 kilo, du gerne selv vil af med og har gjort opmærksom på nogle gange. Når han ser, hvad der står på disse linier, siger han: "Det passer ikke. Det er bare noget, de finder på."

Hemmelighed nr. 10.: Når I spørger: "Hvad tænker du på?" og vi svarer: "Ikke på noget", så er det løgn.

For egentlig tænker vi: "Hvor er du irriterende, når du stiller det spørgsmål", men lige forinden tænkte vi faktisk ikke på noget.

Hemmelighed nr. 11.: Det vigtigste for os mænd er at gøre vores kæreste lykkelig.

Er I ikke lykkelige, er det et personligt nederlag for os, selv om vi prøver ikke at lade os mærke med det. Og vi kommer ofte til at gøre alt det forkerte i forsøget på at gøre jer glade. Fx bliver vi helt vildt negative og indelukkede, hvis I bliver sure eller kede af et eller andet. Det er noget nær umuligt for os at gøre det oplagte: sige undskyld og/eller spørge: "Hvad kan jeg gøre for at gøre dig glad?"

Martin Østergaard er praktiserende parterapeut med praksis i København og forfatter til 7 bøger om samliv, bla den seneste "Flere veje til mandens hjerte". Se mere - fx gratis brevkasse - på www.martinøstergaard.dk - du finder linket i boksen.