Livsstil

Alex' mand: Prinser skal hjælpe børn i nød

Selvom man er prins og har det godt, kan man godt hjælpe andre. I hvert fald er prinserne Nikolai og Felix tidligt blevet introduceret til det velgørende arbejde af deres mor Grevinde Alexandra og papfar Martin Jørgensen. På søndag deltager prinserne med deres mor og papfar i en udendørs støttekoncert på Vedbæk Skole.

- Velgørenhed starter i hjemmet. Vi forklarer drengene, hvad der sker rundt om i verden, og når vi er til arrangementer som dette, forklarer vi dem, hvorfor vi er med og hvad det går ud på. Det er to velbegavede børn. De ved godt, hvad det handler om, og de vil gerne hjælpe til, så meget de nu kan, siger Martin Jørgensen.

Martin Jørgensen sidder i bestyrelsen i fonden Kids for Kids, der laver arrangementer, hvor børn støtter børn. Fonden har siden 2005 afholdt støttekoncerter for børn og deres familier, hvor overskuddet går til Læger uden Grænsers arbejde for udsatte børn i Afrika.

- Drengene skal med os som familie ud og have en dejlig dag med masser af oplevelser med klatrevæg, hoppeborg og en masse god musik, fortæller Martin Jørgensen.

Prins Nikolai glæder sig ifølge Martin Jørgensen særligt til at forsvare sin rekord fra sidste år i at ride længst tid på en mekanisk rodeotyr.

- Den rekord vil han holde fast i i år, mener han, siger Martin Jørgensen.