Livsstil

Royale tvillinger: "Vi konkurrerer om alt"

De kommende tvillingeforældre, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, kan godt forberede sig på lidt af en udfordring, når deres børneflok i januar bliver fordoblet fra to til fire. I hvert fald hvis man kan bruge erfaringerne fra de første royale tvillinger, komtesserne Josephine og Camilla af Rosenborg.

Gennem hele deres barndom og ungdom har de fulgtes ad. Været hinandens bedste venner. Leget sammen. Sovet sammen. Gjort alting sammen.

- Vi har altid været meget tætte, og vi vil ikke bytte det for noget. Vi har gået i klasse sammen fra børnehaveklassen til 10. og vi var ikke til at skille ad. Det kan tælles på en hånd de gange, hvor vi har leget hver for sig. Jeg husker kun 2-3 gange, siger Josephine.

Men da pigerne skulle på handelsskolen brød helvede løs. De blev skildt ad.

- Vi var 16 år eller sådan noget. Og vores verden var ved at bryde i grus, fortæller Camilla inden Josephine bryder ind:

- Det var en katastrofe!

Pigerne skrev til skolelederen om det dog ikke kunne lade sig gøre at komme i samme klasse. Men der var ikke noget at gøre. I dag mener de, at det nok var meget godt, at de blev skildt ad. Men ikke dengang. Efter handelseksamenen skulle begge piger være kontorelever.

- Og så blev det jo det samme sted, fortæller Josephine med et grin.

Alt er en konkurrence

Men selvom tvillingerne er hinandens bedste og tætteste venner, er der også en god portion rivalisering i forholdet.

- Vi er i konstant konkurrence. Når vi går ud her fra interviewet, er det første jeg eller Josephine siger til den anden "Du sagde mest". Vi er i konstant konkurrence og det er ved at drive vores mænd og forældre til vanvid. For der kører sådan et magtspil hele tiden, siger Camilla.

Det får kvindernes mor ofte at mærke.

- Mor er mægleren. Når jeg ringer til hende, ved hun godt, at Camilla ringer to minutter efter. "Ja, ja", siger hun. Men hun vil helst være neutral, siger Josephine.

- Der er fem minutter i mellem os. Jeg er lillesøsteren, og det synes jeg godt nogen gange, at man kan mærke, at Josephine lige skal... Camilla når ikke at tale færdig, inden Josephine bryder ind.

- Du sagde i går at du aldrig nogensinde ville sige ordet lillesøster. Jeg er SÅ glad nu, siger Josephine og smækker Camilla på låret og ler.

Men konkurrencen har aldrig handlet om mænd. De to komtesser har aldrig forelsket sig i de samme drenge og mænd, og i dag er de gift med to vidt forskellige mænd.

I videoklippet øverst kan du se hele interviewet med Camilla og Josephine af Rosenborg, og opleve Morten Resen, der får rodet sig ud i et spørgsmål, om dengang pigerne sov sammen og blev overrasket af den enes mand.