Livsstil

Skru ned for sminken og bliv den smukkeste brud

Bryllupsdagen er ikke dagen, hvor du skal prøve noget nyt og eksperimentere med vilde farver og frisurer. Hold i stedet makeuppen helt klassisk og naturlig, mener skønhedsekspert.

Laura Bonné er hudplejeekspert og indehaver af spasalonen Amazing Space i København. Hun har set masser af brude, både i salonen og når hun tager hjem til bruden for at lægge makeuppen på bryllupsdagen. Laura Bonné vil helst lægge en klassisk, naturlig makeup, hvor man ikke kan se, at kvinden har makeup på. Men som fremhæver kvindens smukkeste ansigtstræk.

"Nogle kvinder kan ikke altid helt finde grænsen, når de først er kommet i gang, og vil have både falske øjenvipper, kunstige negle og en brun kulør. Men jeg anbefaler ofte at holde lidt igen, for en klassisk, naturlig skønheds-makup er tit det smukkeste til bruden", siger Laura Bonné.

Men ingen regler uden undtagelser, for ifølge Laura Bonné er der selvfølgelig også kvinder, hvor det bare er 'rigtigt', at de har smokey eyes eller en knaldfarve på neglene, hvis det er stilen til deres bryllup. Pas i øvrigt også på med selvbruneren. Selvom du måske synes, du er for bleg, kan det være smukkere at have en lys, fin hud end en orange selvbrunet hud.

Tid til hudpleje

God tid før: Bestil tid hos frisør og makeup-artist, hvis du ikke selv skal sætte hår og lægge makeup.

1-3 måneder før: Ansigtsbehandling. Eksperten anbefaler tre behandlinger med en måneds mellemrum, så start tre måneder før og få den sidste behandling senest en uge før brylluppet.

2 uger før: Prøveopsætning af håret og makeup, så du og frisør/makeup-artist kan finde ud af, hvad der klæder dig og hvad du er tilpas med.

Dagen før: Hånd- og fodpleje samt selvbrunerbehandling, hvis kuløren trænger til det.

På dagen: Ansigtsmassage, så du slapper af, inden makeuppen lægges.

Lad op med massage og manicure

Laura Bonné anbefaler, at man får lavet ansigtsbehandlinger, der passer til ens hudtype og eventuelle problemer. Men det er især vigtigt også at huske den daglige plejerutine derhjemme. Den sidste behandling skal laves senest en uge før den store dag, så huden kan nå at falde til ro.

"Få i stedet en ansigtsmassage på bryllupsdagen om formiddagen, inden makeuppen lægges. Så slapper musklerne af, og de bekymringslinjer, som flere brude får på grund af stress og for lidt søvn, udglattes, og huden forberedes til at få lagt makeup," siger Laura Bonné.

En manicure kan også virke som en afslutning på alle brudens opgaver og forberedelser og en mental pause. For når hænderne er plejet og neglene lakeret skal bruden ikke længere arbejde, men må uddelegere arbejdet, så hun ikke ødelægger lakken.

Eksperimentér ikke på bryllupsdagen

Hvis du vil lægge din makeup og sætte håret selv, skal du være opmærksom på, at få det hele til at sidde, så det holder en hel dag. Du er også i centrum i alle amatørfotografernes linser, så brug et produkt over makeuppen, der gør makeuppen holdbar. Laura Bonné anbefaler rispudder over makeuppen, da det matterer huden og gør, at man ikke skinner.

Få lavet en prøveopsætning af håret og lagt makeup et par uger før brylluppet, så både du og frisøren og makeup-artisten er enige om, hvad du vil have og hvad, der klæder dig.

"Det kan godt være, at makeup-artisten synes, du kan bære en kraftig makeup, men hvis du ikke er vant til at gå med meget makeup til daglig, eller du bare ikke er tilpas, dur det ikke. Så det skal I blive enige om før brylluppet. På selve bryllupsdagen skal man ikke prøve sig frem, men vide fra start, hvad du skal have," siger Laura Bonné fra Amazing Space.