Livsstil

Guide: 7 alternative bryllupper

Brylluppet skal planlægges, men I har ikke lyst til det traditionelle bryllup med suppe, steg og is. Hvad gør I?

Bryllupsplanlægger Signe Marie Jeppesen har arrangeret mange forskellige bryllupper. Hun giver her sine bedste tips til anderledes tema- og 'destinationsbryllupper', hvor man holder bryllup på en lidt mere eksotisk destination end det lokale forsamlingshus.

Las Vegas - Destination Wedding

I flyver til Las Vegas, bliver viet af Elvis, har Marilyn Monroe som vidne, fester hele natten med lyserøde drinks i de fedeste kasinoer og bruger en formue på enarmede tyveknægte.

Slotsbryllup i Provence - Destination Wedding

I flyver til et slot i Frankrig, hvor der er plads nok til alle jeres gæster og et lækkert værelse med himmelseng og spabad til brudeparret. I fester i 3 dage, får masser af lækker fransk mad, ost og vin, og udforsker området sammen med jeres gæster.

Hawaii - Destination Wedding

I tager tre ugers ferie, flyver til Hawaii, bliver viet på stranden i bare tæer og nyder stilheden og farvestrålende cocktails kun jer to.

Lady og Vagabonden

I har en baggård, hvor I hænger vasketøj op fra vindue til vindue og skaber en ægte italiensk Lady og Vagabonden-stemning. I skaffer små borde, låner en masse uens service og bestik, ternede duge og brødkurve. I sætter lanterner op overalt, så hele gården er oplyst af levende lys. I serverer italiensk mad for jeres gæster og en jukebox holder jer på stenbroens dansegulv hele natten. Husk at invitere naboerne med.

En Snedronning værdig.

I ønsker jer et ægte vinterbryllup og finder en sal med otte meter til loftet. I skaffer en masse træer eller store grene uden blade, som I sprøjtemaler hvide og placerer dem, så man får fornemmelsen af at gå i en skov. I hænger en masse små lyskæder på grenene sammen med stjerner i sølv og hvid og en lille smule isblå. I dækker borde med masser af levende lys i store kandelabre, og alt holdt i farverne hvid og sølv. Brudens kjole er i hvid silke og pels, gommen er i hvid smoking, og alle gæsterne bliver bedt om at komme i hvidt. I serverer champagne, blinis og kaviar, og bryllupskagen er selvfølgelig i kridhvid sugarpaste.

Havebryllup.

I melder jer ind i en frikirke et års tid før brylluppet og laver en aftale med præsten. I bliver viet i haven med alle jeres gæster omkring jer, hyrer en kok til at grille lækkerier over åben ild. Og i skæret fra alle de levende lys, I har sat op i hele haven, og lyskæderne i træerne, danser I til den lys morgen.

Økologisk bryllup - det absolut hotte lige nu.

I sørger for at hele brylluppet er økologisk - lige fra papiret, som invitationerne er lavet af, til brudekjolen, maden og vinen. Udover at jeres bryllup bliver hyggeligt og intimt, er det bæredygtigt og viser at I bekymrer jer om vores natur.

Grease - Danny &Sandy.

Planlæg hele brylluppet i 50´er-stil med kort strutkjole og højt hår. Klæd din gom som John T., åbenstående rød skjorte og pomade-hår, server burgere og milk-shake, og dans natten igennem til en juke-box.

Signe Marie Jeppesen er bryllupsplanlægger og indehaver af brudesalonen Kennedys. Du kan læse mere om hende ved at klikke på linket i boksen øverst på siden.