Livsstil

Danskerne vil giftes helt traditionelt

Når det kommer til den store dag, bryllupsdagen, må tingene gerne være, som traditionerne foreskriver.

I hvert fald foretrækker et stort flertal af tv2.dk's læsere det traditionelle bryllup frem for et mere uhøjtideligt eller vildt bryllup.

20.500 læsere har svaret på spørgsmål om, hvordan de helst vil have, deres bryllup skal være. 14.000 eller knap 70 procent af dem er til det traditionelle bryllup med vielse i kirken, det store skrud, kjole og hvidt og en bryllupskage i fem etager med marcipanroser.

De resterende cirka 6.500 læsere vil gerne skifte festen på et eventyrslot og suppe-steg-og-is ud med eksempelvis en mere uhøjtidelig eller vild fest i en spejderhytte med helstegt pattegris og en fed fest med masser af kulørte lamper og ditto drinks.

Traditionelt frem for unikt

For i dag eksperimenterer man ikke med brylluppet lige så meget som tidligere. Bryllupsplanlægger Signe Marie Jeppesen oplever, at de vilde bryllupsdage er ovre, i hvert fald for en stund. Det hænger blandt andet sammen med finanskrisen.

"Før finanskrisen kunne det ikke blive stort og vildt nok, og det hele skulle være unikt. Men nu ser det ud til, at brudepar går tilbage til traditionerne og måske holder lidt mindre bryllupper men med mere kvalitet," siger Signe Marie Jeppesen.

Prinsessedrømmen lever stadig

Og traditionerne er vigtige. Selv de mindste og nærmest glemte traditioner skal genoplives.

"Alle kender den om noget blåt og noget lånt, men ikke alle ved, at man også skal have noget rødt, hvis man vil bevare lidenskaben i ægteskabet og putte en mønt i skoen for at sikre, at man aldrig kommer til at mangle penge i ægteskabet. Brudeparrene vil have alle traditionerne med, helt ned i mindste detajle," for tæller Signe Marie Jeppesen.

Det traditionelle skinner ifølge bryllupsplanlæggeren også igennem i bryllupsmoden, der også er inspireret af 1920'erne, -30'erne og -50'erne, som vi også ser det i den almindelige mode.

"Selvom tidsånden måske dikterer individualitet og utraditionelle oplevelser, lever prinsessedrømmene fra barndommen stadig i bedste velgående. Denne ene dag skal drømmen opfyldes."

Hvilket bryllup foretrækker du? Det traditionelle, noget vildt eller det uhøjtidelige? Test dig selv ved at følge linket i boksen til højre.