Livsstil

Sådan får du labre læber

Rødt er hot og røde læber er ikke kun til de store fester. Læberne skal også være røde til hverdag. Du får her skønhedsekspertens bedste tips til, hvordan du selv får de flotteste røde læber.

Silke Grane er skønhedsredaktør på modemagasinet IN, og hun mener, at man sagtens kan male læberne røde, selvom det er en almindelig, regnvåd hverdag.

"Det er en rigtig 'her kommer jeg-makeup', så man skal have selvtilliden i orden. Men den giver bare et eller andet. Og så man du jo bare have en gloss på fra morgenstunden for lige at fremhæve læberne lidt, uden det nødvendigvis er den store glamourøse fest-makeup.

Silke Granes bedste læbe-tips:

Den postkasserøde farve er en klassiker, der hitter stort lige nu. Men ellers varierer farverne fra orangerød til sortrød.

Hvis du bruger lipliner, skal det være i en farve, der har samme nuance som din naturlige læbefarve. Tegn på læberne og ikke uden om læberne.

Hvis du har tynde læber, skal du holde dig fra de mørkerøde farver, for de gør læberne endnu smallere.

Orange er flot til dig, hvis du har fregner og rødt eller kastanjebrunt hår. Men orange fremhæver også det gule i tænderne så undgå orange, hvis du har tendens til gule tænder.

Vælg en læbestift med brune undertoner, hvis du har mørkt hår og olivenhud. Det er superflot til lidt mørkere piger.

Dup farven på med fingeren, hvis du ikke er til det meget malede look. Det giver et lidt mere naturligt look.

Bruger du rød læbestift, skal du også sørge for at have flot hud. Brug lidt mascara og pudder, men endelig ikke for meget. Rød læbestift fremhæver også karsprængninger i huden. Hold øjenmakeuppen simpel.

Du finder en liste over Silke Granes favortit-læbestifter i boksen til højre.