Hvad skal barnet hedde? Spørg mor

Mor bestemmer, når forældre skal finde et navn til deres nyfødte baby.

Hvad skal barnet hedde? Det kan godt være, at præsten i kirken spørger forældrene eller fadderne, hvad barnets navn er. Men præsten kunne lige så have henvendt sig direkte til moderen. For det er hende, der bestemmer, hvad babyen skal hedde.

Fire ud af ti fædre må trække sig ud af 'navnekampen' som tabere og lade deres partner bestemme navnet. Det viser en britisk rundspørge foretaget blandt 3.000 forældre på forældre-websitet Bounty Parenting Club.

Spørg en ven eller plat eller krone

Inden det endelige navn eller navne er på plads, er der i gennemsnit 12 forskellige navne i spil. Og selvom mange allerede finder på et navn, så snart de kender kønnet på det ufødte barn, så får 25 procent af børnene først deres rigtige navn, når de er kommet til verden, og forældrene har mødt deres nye søn eller datter.

Somme tider er det så svært at find et navn, at en ud af 10 forældre ender med at trække et navn op af hatten og 14 procent har slået plat og krone om navnet.

Ifølge undersøgelsen ender mange forældre med at navngive deres baby efter en god kollega eller bedste venner og 37 procent finder et navn i familiestamtræet.

Men som om at det ikke var svært nok for de to forældre at blive enige om et navn, så får mange forældre inputs fra familiemedlemmer, venner og kollegaer.

Navnet skaber splid

Faktisk er babyens kommende navn en kilde til stor frustration, for hver tredje par i undersøgelsen havde skændtes over det.

"Navnelegen varer ofte i ni måneder gennem hele graviditeten og er skyld i flest diskussioner, fordi forældrene ikke kan blive enige om et navn," siger Faye Mingo fra Bounty Parenting Club.

Nogle forældre forfalder også til muligheden for at tage det navn, som eksempelvis et godt vennepar lige havde besluttet sig for at kalde deres ufødte barn. 15 procent indrømmer, at de har skabt postyr, fordi de har kopieret andres planlagte navne.

Du kan også gøre, som 25 procent af forældrene i undersøgelsen og Monica Geller i tv-serien Venner ville have gjort, hvis hun da ikke lige 'gav' navnet til Rachel Greens datter. Nemlig at give babyen et navn, som forældrene (eller især nok moderen) har drømt om siden dengang de selv var børn. Problemet er så bare, hvis den anden forælder ikke bryder sig om det navn.