Livsstil

Hvad er hun NU sur over?

Det er så let, at komme galt afsted, sang Thomas Helmig dengang i 1987. Der skal kun en lille misforståelse til, før kæresten bliver sur.

"Hvad pokker skete der lige der?" Sådan har mange mænd sikkert tænkt, når kæresten endnu engang er blevet sur over et eller andet, som manden har gjort galt. Han ved bare ikke, hvad det var.

Det amerikanske mandesite Askmen.com har derfor opstillet en række situationer, hvor mand og kvinde ofte misforstår hinanden. Ofte er det bare en lillebitte ting for manden, men kvinden opfatter det helt anderledes.

Se her, hvordan mændene ifølge Askmen.com kan redde sig ud af en række typiske forholdsfælder.

1. Glemmer at give hende nøglen til sin lejlighed.

Dét gjorde du: Du har haft meget travlt det sidste stykke tid, og har helt glemt at få lavet en ekstra nøgle til din kæreste til din lejlighed.

Dét ser hun: Han tøver med at binde sig. For hende betyder den lille handling, det er, at give en nøgle til lejligheden, alverden for forholdet. Når du tøver, opfatter hun det som et symptom på, at der kan være noget galt med forholdet. Som for eksempel, at du ikke har mod nok til at fortælle hende, at du ikke er parat til, at hun stiller sin tandbørste i tandkruset på badeværelset i din lejlighed endnu.

Dét skulle du have gjort i stedet: Få styr på følelserne. Er der andre grunde til, at du ikke har fået lavet nøglen endnu - udover at du har haft travlt og havde glemt det? Spørg dig selv, om du ønsker, at hun får adgang til din lejlighed, og sørg så for at fortælle hende om din beslutning.

2. Afbryder samtalen med hende

Dét gjorde du: Du slutter ofte jeres telefonsamtaler med et hurtigt "godnat" uden at tænke på andet end at lægge røret på. Ofte er det dig, der afbryder jeres samtaler på den måde.

Dét ser hun: Enten keder du dig eller også gider du ikke bruge tid på at pleje jeres forhold.

Dét skulle han have gjort i stedet: Forklar hende, at du hellere vil snakke med hende ansigt til ansigt i stedet for på telefonen, så hun ikke føler sig afvist. Og snak så ordentligt sammen, når I er sammen, så hun ved, at du er interesseret i at lære hende bedre at kende.

3. Du ser din ex

Dét gjorde du: Du og din ekskæreste sender sms'er til hinanden og mødes til en kop kaffe.

Dét ser hun: Ekskæresten udgør en potentiel trussel. I hvert fald i den nye kærestes tanker, og hun frygter, du vil være hende utro.

Dét skulle du have gjort i stedet: Find ud af, hvad dit forhold til ekskæresten handler om og hvad du vil have ud af det. Ofte opstår misforståelser på grund af manglende viden, så find ud af, hvad forholdet til eksen går ud på, og snak så med din nye kæreste om det, så hun ikke selv forsøger at gætte sig til, hvad du laver med din eks.

4. Du snakker om en veninde

Dét gjorde du: Du kom til at nævne en kvinde fra kontoret eller fortæller hele tiden om din nære ven, der tilfældigvis er en pige.

Dét ser hun: Hun tror, du er vild med den veninde, fordi hun hele tiden dukker op i jeres samtaler.

Dét skulle du have gjort i stedet: Undgå at snakke om disse kvinder. Hvis du alligevel gerne vil dele alt med din kæreste, skal du være så præcis som mulig om detaljerne, så hun ikke begynder at digte inde i hovedet. Hvis du så din veninde sammen med en masse andre venner, så sørg for at fortælle din kæreste det, så hun ikke tror, du og veninden var alene sammen. For det kan jo kun betyde, at du er vild med hende...

5. Du går ind i et andet rum for at snakke i telefon

Dét gjorde du: Du kunne ikke høre, hvad personen i den anden ende af røret sagde, eller du syntes, det var mere høfligt at tale i telefon et andet sted end inde på restauranten.

Dét ser hun: Hun tror, at du skjuler noget for hende.

Dét skulle du have gjort i stedet: Besvar alle opkald og snak i telefon i samme rum som din kæreste er i. Så kan hun se, at du ikke har noget at skjule og hun ikke har noget at frygte. Og måske begynder hun også at ønske, at du vil gå ind i stuen ved siden af, fordi hun bliver træt af at høre på dine samtaler.