Livsstil

Sådan bliver du lækker som Mary

Kronprinsesse Mary har netop vundet Tv2.dk-afstemningen som bedst klædte kvinde med over halvdelen af stemmerne. Nu får du nemme tricks til at få mere Mary ind i din egen stil.

Hun kan altså noget, hende Kronprinsessen. Eurowomans stylist Gertrud Bønnelykke giver dig her overblikket over Marys klassiske, elegante men moderne stil.

Håret: Skødesløst og elegant

"Jeg synes, hun har evne til at lige en million. Hun er god til at sætte håret elegant - men stadig på en skødesløs måde. Man tænker ikke gammeldags royal stil, når man ser Mary men noget mere glamourøst og feminint," siger Gertrud Bønnelykke.

Det kræver en professionel frisør, hvis man skal genskabe Marys gallafrisurer. Men Gertrud Bønnelykke anbefaler, at man får inspiration fra Kronprinsessens enkle opsætninger.

"Det er rigtig flot, hvis man som Mary sætter en lidt løs knold og har lidt krøl i det forreste hår. Det giver et twist til frisuren," siger Gertrud Bønnelykke.

Makeup: Lidt men godt

Der er forskel på, hvor meget makeup kvinder bruger. Kronprinsessen er blandt dem, der er på "less is more" holdet.

"Jeg synes aldrig, hun har vanvittigt meget makeup på. Det hun er god til, er at holde det i lidt gyldne nuancer. Mary er meget klassisk i sit valg af makeup," siger Gertrud Bønnelykke.

Stylisten anbefaler især, at man kigger på Marys evne til at sætte fokus på en ting ad gangen, når der skal lægges en flot makeup.

"Mary kan godt finde på at hoppe ud i en rød læbestift, men så vælger hun helt neutrale øjne. Hun går ikke amok, det er enten fokus på læber eller øjne," siger Gertrud Bønnelykke.

Hverdagstøj: Danske designere"

Hun er rigtig god til at mikse tøj fra mellemprisklassen med det mere eksklusive," siger stylist Gertrud Bønnelykke om Marys hverdagsstil.

"Hun er altid meget elegant og moderigtig og går ofte i danske mærker som Designers Remix og Malene Birger. Hendes datter går også i tøj fra Designers Remix børnelinje, og jeg ved at Mary selv tager ud og udvælger tøjet," siger Gertrud Bønnelykke.

"Smykker fra det danske mærke Jewls CPH bruger hun ekstremt meget, også fra den lidt mere tilgængelige linje," siger stylisten.

Gallatøj: Internationale mærker

"Den der sporty pige, som Mary var i starten, har ændret sig. Hun er utroligt feminin, og stilen er blevet meget mere klassisk," bemærker Gertrud Bønnelykke.

Når Mary skal være ekstra fin, benytter hun sig oftere af internationale mærker som for eksempel Prada. Men de danske designere som Malene Birger og Heartmade er stadig blandt Kronprinsessens favoritter.

"Hun bruger tøjet på en afdæmpet måde, og er en man gerne vil ligne. Mary tager aldrig noget på, som der er for meget marengs over. Jeg tror aldrig, at hun vil gå på kompromis med sin egen stil," siger stylist Gertrud Bønnelykke, som til sidst har et forslag til et festoutfit inspireret af Kronprinsesse Mary:

"Gå efter det klassiske. En fin nederdel i chiffon, en bouclé jakke, en let silketop, et lille bælte i taljen, bløde lokker og rosa på læben."

Se fem flotte looks fra Mary i galleriet i boksen øverst til højre i artiklen.