Livsstil

Scorecoaching hitter hos unge mænd

Stadig flere danske mænd får professionel hjælp til at sms-flirte med kollegaen eller fange pigernes opmærksomhed i byen.

De såkaldte scorecoaches har efter flere år på markedet en stigende strøm af kunder og kursister, skriver metroXpress.

En af dem er Malte Lang, der er medejer af hjemmesiden enrigtigmand.dk.

"Det er gået rigtig meget fremad, lige siden vi startede op for to et halvt år siden. 15.000 danskere er i dag tilmeldt vores ugentlige nyhedsbrev, og vi har i dag 25 forskellige produkter, der giver tips og tricks til, hvordan man scorer," siger Malte Lange, der blandt andet tilbyder et weekendkursus med personlig scorecoaching til 7.500 kroner.

Socialt accepteret

Også hos firmaet fase2fase.dk er der fremgang at spore, fortæller ejer og scorecoach Michael Kjærgaard.

"Interessen er stærkt stigende, og i øjeblikket har jeg to måneders ventetid på mine kurser, fortæller Michael Kjærsgaard til metroXpress.

Han mener, den stigende interesse for at lære at score skyldes, at det er blevet mere socialt accepteret.

"I starten var det at gå til en scorecoach meget tabu, ligesom dating på nettet også var det engang. Sådan er det ikke mere," fortæller Michael Kjærsgaard.

Mandens opgave at forfære

Kundegruppen for de mange scorecoaches er stort set kun mænd, og ifølge kønsforsker Kenneth Reinecke fra Roskilde Universitet skyldes det, at vi hænger fast i gamle kønsroller.

"Vi har stadig en forventning om, at det er mænd, som skal forføre, og skal foretage sig noget aktivt, mens kvinden kan være passiv," siger Kenneth Reinecke, der mener, at også kærlighedslivet er påvirket af vores store forventninger om succes på alle områder.

"Vi omgiver os med stadig mere information, som kan bruges til næsten alt. Derfor forventer vi også, at man kan læse sig til at blive mester i at score," siger han til metroXpress.