Livsstil

Mød holdet bag Dyrenes helte

I den nye programserie på TV 2 "Dyrenes Helte" møder vi en række danskere som har viet deres liv til at redde dyr i nød.

Dyrenes Helte kl. 20

Dyrenes Helte sendes hver torsdag kl 20 på TV 2

Nedenunder kan du møde hovedpersonerne: Anne Bjørnstrup, Tine Bøgild Andreassen, John Hørdum og Michael Sinding.

Falckredder Anne Bjørnstrup

Annes job er markant anderledes end kollegaernes på Falck-stationen i Ballerup vest for København. Ikke mindst er patienterne en helt speciel gruppe - når Anne bliver kaldt ud på opgave handler det nemlig om fastklemte solsorte unger, bortløbne katte, nødstedte ællinger og påkørte hunde.

Anne har viet sit liv til at redde dyr på Dyreambulancen, og hun er en af hovedpersonerne i TV2s nye reportageserie "Dyrenes Helte".

Veterinærsygeplejerskeelev Tine Bøgild Andreassen

Udover Anne på Dyreambulancen møder vi også Tine Bøgild Andreassen, der er veterinærsygeplejerskeelev på Københavns Dyrehospital i Valby. Tine er 23 år og fra Hobro. Hun har altid drømt om at arbejde med dyr - nu har hun fået drømmejobbet i København.

Tine vil gøre hvad som helst for at redde alt fra skildpadder til hunde og katte, og ikke mindst bliver Tine helt blød om hjertet, når en lille kanin bliver bragt ind på hospitalet. Faktisk så meget, at hun ofte har lyst til at tage dem med hjem til sit lille kollegieværelse, hvor hun i forvejen passer to herreløse kaniner.

John Hørdum vildtdyrs ekspert

Når det handler om de lidt mere vilde dyr, der kommer til skade ude i den danske natur kommer John Hørdum på banen. John har sammen med sin kone Fie fuldstændigt dedikeret sit liv til at redde de vilde dyr, som Dyreambulancen kommer med. De har indrettet en vildtplejestation i deres lille toværelseslejlighed i Nærum nord for København. Ofte kommer dyrene til skade, når de kommer på tværs af mennesker, og John mener, at vi simpelthen skylder dyrene at prøve at gøre skaden god igen. Det kan være alt fra en påkørt ræv til en havmåge, der er blevet viklet ind i fiskeline.

John og Fie tager sig også kærligt af dyreunger, som er blevet forladt eller fundet af mennesker. Harekillinger, små bambier, ugleunger og dyrebørn i alle afskygninger bliver flasket op inde i lejligheden. Hvis de kan reddes - bliver de til sidst nænsomt sat tilbage i naturen.

- Et liv er et liv, siger John, der hvert år får over 600 dyr ind på vildtplejestationen.

Hestedyrlæge Michael Sinding

For Michael Sinding er der derimod kun en type dyr, der tæller: Heste.

Michael har været hestedyrlæge i 6 år og driver en stor hesteklinik på Midtsjælland. Ofte er de heste, der kommer til klinikken ejernes ét og alt - og i løbet af programmerne oplever vi flere gange det store dilemma en hesteejer kan stå overfor, når en hest er alvorligt syg eller er kommet il skade: Skal hesten aflives for den eget bedste? Det er Michaels opgave at redde hestene, men også at rådgive ejerne om de svære valg.